menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen Bartiméus hangen in doeken en jongleren

geplaatst op Koordlopen bij Bartiméus in Zeist

Wintercircus Martin Hanson reist deze winter voor het 37e jaar langs Nederlandse theaters. Met dit jaar speciale circusvoorstellingen voor mensen met een visuele beperking, waarbij de voorstellingen met audiodescriptie wordt ondersteund. Twee acrobaten van het circus gaven - ter voorbereiding op de theatervoorstellingen - les in acrobatiek aan leerlingen van Bartiméus VSO in Zeist. Niets bleek onmogelijk!

Mike Russchen, (sport)docent bij Bartiméus: "Leerlingen (12 -20 jaar) konden zo ervaren wat het is om bijvoorbeeld  in doeken op z’n kop te hangen en over een koord te lopen. De leerlingen gaven aan het prachtig te vinden, maar ook erg moeilijk. Toch beleefde alle leerlingen succeservaringen op de verschillende circusnummers en ontdekten ze dat veel trucs best aangeleerd kon worden in korte tijd. Maar elke les duurde eigenlijk te kort, zo leuk vonden ze het!"

"Jij hebt helemaal geen spierballen"

In twee dagen tijd leerden de VSO leerlingen ballopen, koordlopen, aan doeken hangen en jongleren. Daarnaast konden ze de twee circusartiesten het hemd van het lijf vragen over hoe het is om circusartiest te zijn. Opmerkingen als “jij kan nooit acrobaat zijn, want je hebt helemaal geen spierballen” werden meteen rechtgezet doordat de acrobaat zijn spierbal even aanspande. Ook konden ze van dichtbij enkele korte acts bewonderen.

De leerlingen waren erg enthousiast en hebben een geweldig leuke circusles gehad.