menu Sluit het hoofdmenu

Lancering landelijk expertisecentrum Doofblindheid

geplaatst op Logo DB-connect landelijk expertisecentrum Doofblindheid

Vandaag, vrijdag 24 maart, gaat het landelijk expertisecentrum DB-connect open. Iedereen die beperkt is in horen én zien en (in)direct betrokkenen, kunnen hier terecht met vragen over de combinatie van slecht horen en slecht zien, gespecialiseerde zorg en maatschappelijke dienstverlening, onderwijs en werk.

Al enige tijd is er vanuit de doelgroep, professionals en andere betrokkenen vraag naar één punt waar alle informatie over beperkt zijn in horen én zien is ondergebracht. Informatie over doofblindheid, waar alle combinaties van doof/slechthorend en blind/slechtziend onder vallen, wordt nu versnipperd aangeboden. Dit geldt ook voor de informatie over gespecialiseerde zorg en maatschappelijke dienstverlening, onderwijs en werk voor deze doelgroep. Zorgaanbieders Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio hebben de handen ineen geslagen om informatie voor deze doelgroep beter toegankelijk te maken.

1 website, 1 telefoonnummer, 1 mailadres

De website www.dbconnect.info staat op vrijdag 24 maart online en wordt de komende tijd gevuld met informatie. Daarnaast zijn deskundige medewerkers elke werkdag per telefoon via het nummer 085 - 065 45 90 en per mail via contact@dbconnect.info bereikbaar voor vragen. Zij verwijzen door als er specialistische zorg of dienstverlening gevraagd wordt. Blijkt er behoefte aan expertise die nog niet beschikbaar is, dan kijken de vijf zorgaanbieders naar ontwikkelingsmogelijkheden daarvoor. Daarbij wordt onder meer samengewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen, deskundigen werkzaam op het vlak van doofblindheid en de doelgroep (ervaringsdeskundigen).

Feestelijke lancering 24 maart op ZieZo-beurs

Het landelijk expertisecentrum DB-connect wordt vrijdag 24 maart om 11.00 uur op feestelijke wijze geopend op het Kennisplein Beperkt in Horen en Zien op de ZieZo-beurs in Utrecht.

Ga voor meer informatie over de expertise van Bartiméus naar het Dossier Doofblindheid op deze site.

Logo DB-connect

 

Feestelijke opening Expertisecentrum Doofblindheid

Feestelijke opening Expertisecentrum Doofblindheid

Radiofragment Landelijk expertisecentrum Doofblindheid

Opening landelijk expertisecentrum Doofblindheid. Radiofragment