menu Sluit het hoofdmenu

Lancering braille- grootletterschrift Hilton The Hague

geplaatst op Ingebruikname braille-menukaarten foto: Esther van der Wallen

Hilton The Hague heeft maandag 18 januari 2016 als eerste hotel in Nederland in samenwerking met Hotelaccessibility.com een braille- grootletterpakket in gebruik genomen, waarbij niet alleen de menu- en wijnkaart, maar ook de hotelplattegrond en de informatiemap in braille en grootletterschrift zijn omgezet.

De menu- en wijnkaarten zijn feestelijk in gebruik genomen door een testpanel van zes visueel beperkte mensen, tijdens een lunch in Restaurant Pearl. Eén van de genodigden was Marina Kovac, 11 jaar oud en blind. Over de braille-menukaarten zegt ze: "Ik vind het heel erg leuk dat ik nu zelf kan lezen wat er op het menu staat. Nu hoeft niemand de menukaart meer voor te lezen en kan ik zelf bestellen."

Ook Hotelaccessibility.com is erg blij met dit initiatief en hoopt dat veel hotels zullen volgen. In Nederland zijn zo'n 350.000 geregistreerde visueel beperkten, waarvan ongeveer 40.000 blinden. Naast het feit dat dit pakket voor deze doelgroep een grote meerwaarde heeft is het pakket ook ingericht voor ouderen. Dit betekent dat zo’n 25% van de Nederlanders hier gebruik van kan maken.

Meer informatie over Hilton The Hague kunt u vinden op http://www.thehague.hilton.com en over Hotelaccessibility op http://www.hotelaccessibility.com.