menu Sluit het hoofdmenu

Kunst tastbaar tijdens Voel & Zie

geplaatst op Project Like a Pearl in my hand

Een stukje van de wereld beleven 'door de ogen' van een blind persoon. Dat kan tijdens de workshops 'Voel & Zie' op zaterdag 11 en zondag 12 juni bij Lislokaal in Rotterdam. Er is een speciale actie voor de eerste 5 aanmeldingen via Bartiméus. "Voor alle deelnemers gaat tijdens deze workshop een nieuwe wereld open" zegt Petra van Bommel van Lislokaal.

Verrijkende uitwisseling

De workshops zijn bedacht door de blinde filosoof en kunstenaar George Kabel. Doel ervan is dat blinde, slechtziende en goedeziende mensenelkaar meer gaan begrijpen. Zienden kunnen even uit hun visuele wereld stappen, bijvoorbeeld om te beleven hoe een blind of slechtziend familielid kunst ervaart. Uitwisseling daarover is voor iedereen verrijkend.

Op beide dagen vinden twee afzonderlijke workshops plaats, om 10.30 uur en om 15.30 uur. Tussendoor is een lunch en een informatief gedeelte waar deelnemers uit beide rondes welkom zijn. Op zaterdag bestaat het informatieve deel uit een interview met George Kabel, bedenker van de workshop. Op zondag is een debat over het thema 'Kunst op de tast', door kunstenaars die hun sporen hebben verdiend, waaronder Carina Hesper, fotograaf van de expositie.

Met andere zintuigen

De workshops vinden plaats in Lislokaal (adres: Bergselaan 126a, Rotterdam) en zijn onderdeel van het project 'Like a Pearl in my hand'. In dit project, dat vorig jaar werd geopend door Bettine Vriesekoop, staat een expositie over kunstbeleving centraal. De expositie bevat door Carina Hesper gemaakte foto's van blinde Chinese weeskinderen. De foto's zijn afgedrukt met een speciale inkt waardoor ze 'op zwart' lijken te staan. Door warmte, bijvoorbeeld aanraking, komen de beelden tevoorschijn. Hiermee beeldt Hesper de wereld van blinde mensen uit die met andere zintuigen nieuwe dimensies krijgt.

De kosten voor deelname bedragen € 7,50 euro (tot 12 jaar € 5,00 euro) (incl. gratis koffie en thee)."Vanwege de bijzondere en specialistische dienstverlening van Bartiméus aan mensen met een visuele beperking, krijgen vijf personen die zich via Bartimeus aanmelden gratis entree". Neem contact op met Bonnie de Heij, telefoon 070 - 311 78 30.

Aanmelding via Loslokaal

Deelnemers kunnen via secretariaat@lislokaal.nl laten weten: datum deelname (11 of 12 juni), tijdstip (10.30 uur of 15.30 uur), leeftijd, een eventuele visuele beperking en deelname aan de gezamenlijke lunch (kop soep en twee broodjes voor € 6,50,-).

Kijk voor meer info op de website lislokaal.nl