menu Sluit het hoofdmenu

Kom naar Ervaringslunch in Zwolle

geplaatst op Ervaringslunch Bartiméus

Wat zie je nog wel? Hoe doe je het huishouden? Zag je mij gisteren niet bij de drogist? Of: Je kunt nu vast beter horen en ik vind het toch zo knap van je hoe je dat allemaal doet! Zomaar een greep uit die 1001 vragen en opmerkingen die regelmatig aan mensen met een visuele beperking gesteld worden. Maar hoe brengt u dit onder woorden? Wat is uw reactie? Kom zondag 24 januari samen met iemand uit uw persoonlijke netwerk naar de Ervaringslunch in Zwolle.

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden

Deze Ervaringslunch is speciaal bedoeld voor mensen die slechtziend of blind zijn én hun persoonlijke relaties. Doel van de lunch is het samen delen van ervaringen in een ontspannen sfeer. We beginnen de ontmoeting met een kopje koffie/thee, daarna volgt een presentatie door professionals van Bartiméus waarin zij uitleg geven over de meest voorkomende oogaandoeningen. Na afloop kunt u vragen stellen. Daarna volgt de praktijk. Om zelf te ervaren hoe het voelt om bijna niets te zien of blind te zijn, gaan we met 'behulp' van ervaringsbrillen een traject lopen en genieten van een lunch. Deze Ervaringslunch laat de gasten even ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking. Het wordt een echte uitdaging, inclusief zelfbediening om de ervaring zo reëel en echt mogelijk na te bootsen. Na afloop van de lunch mogen de brillen af en is er ruimschoots tijd om na te praten en om alle indrukken met elkaar te delen.

Vanuit Bartiméus is een aantal ervaringsdeskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden.

Datum: zondag 24 januari 2016. Programma is van 11.00 - 14.00 uur, inloop vanaf 10.45 uur met koffie/thee. Locatie: De Nieuwe Bierton, Schellerbergweg 17, (8017 BM) Zwolle.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd en kent u mensen die ook willen deelnemen aan deze bijzondere ervaring? Meldt u dan voor 15 januari 2016 aan per mail via regio-oost@bartimeus.nl. De kosten zijn €17,50 per persoon. We verzoeken u bij aanmelding het aantal personen door te geven. Ook graag vermelden welke oogaandoening u heeft, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de presentatie. Wanneer u dieetwensen heeft, dan kunt u dit kenbaar maken.

Zorg dat u er snel bij bent, want het aantal plaatsen is beperkt! Vol = vol!