menu Sluit het hoofdmenu

Kennisplein 'Beperkt in Horen en Zien' tijdens ZieZo

geplaatst op Afbeelding: oor en oog

Expertise op het gebied van horen en zien gebundeld Utrecht - Van donderdag 9 t/m 11 april vindt in Expo Houten de 20e ZieZo-beurs plaats. Op het Kennisplein 'Beperkt in Horen en Zien' bundelen zes organisaties hun kennis en ervaring voor mensen die beperkt zijn in zien én horen. Ook Bartiméus staat op dit Kennisplein.

Thema van het kennisplein 'Beperkt in Horen en Zien' is dit jaar Communicatie. Naast informatie over manieren om te communiceren en over hulpmiddelen, zijn er demonstraties van bijvoorbeeld een schrijftolk. Beursbezoekers kunnen ervaren wat deelgenotencontact inhoudt en tactiele ervaringen opdoen. Verder kunnen de bezoekers workshops volgen over 'Vitaal Voelen' (met Machteld Cossee, bekend van de documentaire 'De kleine wereld van Machteld Cossee'), over wat als horen én zien minder worden, tactiele gebaren, creatieve simulaties en participatie.

Op het Kennisplein staan de volgende zes organisaties: Bartiméus, Kalorama, Koninklijke Kentalis, Koninklijke Visio, Oogvereniging-Doofblinden en GGMD voor Doven en Slechthorenden.

Campagne Oog en Oor voor Talent

De landelijke campagne 'Oog en Oor voor Talent' is op donderdag 9 april vertegenwoordigd op de ZieZo-beurs. Met deze landelijke campagne zet een groot aantal organisaties zich in om bij het brede publiek bekend te maken dat mensen die beperkt zijn in horen en zien nog een heleboel kunnen. Vanaf 13.15 uur laten we u op ludieke en prikkelende wijze de aftrap voor de campagne ervaren op het Kennisplein 'Beperkt in Horen en Zien'.

Mensen met een beperking in horen én zien, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen zijn van harte welkom!