menu Sluit het hoofdmenu

Kennismaken met sporten special heroes bij Bartiméus

geplaatst op Special heroes

Leerlingen van Bartiméus maken kennis met diverse sporten.

Klimtoren

Een klimtoren is een toren waar je op kunt klimmen. Je zit vast met een broekje zonder pijpen, dus als je valt of uitglijd ga je langzaam naar beneden. Daarom staat er altijd iemand beneden voordat het mis gaat.

Wat heb je nodig om te kunnen klimmen:
 

  • Een touw waar je aan vast zit. Een broek zonder pijpen;
  • Iemand die beneden staat. Noppen die aan de klimtoren zitten. En een leider.

De sport zelf

Het is een leuke sport je doet het samen, want er moet er 1 klimmen en de andere moet het touw vast houden. Je moet ook goed kijken of voelen waar de noppen zijn anders kom je nog al moeilijk boven. Je hebt er energie voor nodig aders wordt je moe van het klimmen. De sport is een aanrader.

Judo

Judo is een verdedegingsport. Maar het is niet alleen een verdedegingsport. Judo betekent 'zachte weg.' Degene die het bedacht heeft is meneer Yigaro Kano. Bij de judo heb je banden en slippen om. Slippen zijn kleine stukjes stof die je vast naait aan de judoband. Bij de judo heb je ook judopakken. De judopakken heb je aan tijdens wedstrijden en bij  trainingen. Sommige leraren of leraressen hebben een blauw judopak aan maar dat is alleen bij natoinale kampioenschappen. Maar meestal dragen ze gewoon een wit judo pak zoals u hier op de foto ziet.

Bij de judo leer je veel technieken. En heb je veel banden en slips zoals u kunt zien.

Maar je krijgt niet zomaar een band of een slip. Nee, voordat je een slip of een band krijgt moet je eerst een judo examen doen. Bij het judo examen moet je laten zien wat je de komde tijd allemaal hebt geleerd bij de trainingen. Als het judoexamen dan uiteindelijk beëndigd is gaat iedereen op een rij zitten en krijg  je een cijfer over de technieken die je hebt gedaan. Dan krijg je een kleine judo diploma met de band of de slip die je hebt verdiend.

Atletiek op school

Wij hebben atletiek gehad op school. Atletiek bestaat uit: hoog springen, verspringt, speerwerpen, hardlopen en kogelstoten. Wij hadden als eerste speer geworpen. (niet met echte speren natuurlijk), maar met grote nerf pijlen, grote ballen en kleine ballen. En in de tweede les hadden we hoog springen en verspringen.

Atletiek is niet maar één ding maar een hele boel bij elkaar. Wij vonden het allemaal heel leuk. Wij hadden dit vanwege Special Heroes. Wij maken met Special Heroes elk jaar kennis met een andere sport.