menu Sluit het hoofdmenu

Kennisdeling over gesproken ondertiteling krijgt vervolg

geplaatst op Ambulant begeleider Annemieke Hendrikse demonstreert apparatuur voor gesproken ondertiteling

Een interview met Trump of iemand uit het Midden-Oosten in het Journaal, genieten van een mooie Franse documentaire of die spannende Britse detective op tv. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar hoe kun je de ondertiteling bij een dergelijk televisieprogramma lezen, als je slechtziend bent?

Wanneer een cliënt bij ons komt met een dergelijke vraag, maken we de kennis en ondersteuning die we dan bieden, ook graag toegankelijk voor anderen.

Zo organiseerde ons team in Deventer deze week een bijeenkomst over gesproken ondertiteling. Cliënten, hun begeleiders en andere geïnteresseerden konden er allerlei apparatuur uitproberen en kregen uitleg van specialisten.

Ambulant begeleider Annemieke Hendrikse demonstreert hulpmiddelen voor gesproken ondertitelingHulpmiddelen

De hulpmiddelen die behandeld zijn, waren de Plextalk lineo ptn2, Plextalk lineo pocket en de app van Solutions Radio voor gesproken ondertiteling. En natuurlijk mocht de nieuwe Webbox 3 niet ontbreken.

Al met al een geslaagd initiatief dat zeker een vervolg krijgt!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze ambulant begeleider Annemieke Hendrikse. Stuur een e-mail naar ahendrikse@bartimeus.nl of bel 06 - 148 854 02.

Contactgegevens van Bartiméus in Deventer vindt u op onze website.