menu Sluit het hoofdmenu

Jopie Nooren verlaat Bartiméus

geplaatst op Foto van Jopie Nooren

Jopie Nooren, voorzitter van de raad van bestuur van Bartiméus, heeft besloten Bartiméus te gaan verlaten. Per 1 maart 2021 wordt Jopie Nooren voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

“Ik heb in de afgelopen acht jaar met trots en voldoening gewerkt voor Bartiméus”, blikt Jopie Nooren terug. “De veerkracht en ambitie van de organisatie hebben mij enorm veel energie gegeven. Energie die ik heb ingezet om samen met Bartiméus en Bartiméus Fonds te werken aan 100% leven voor mensen met een visuele beperking. Het afgelopen jaar heeft daaraan een extra dimensie toegevoegd als gevolg van de coronapandemie. Daarin heb ik in Bartiméus een organisatie gezien die de toekomst met veel vertrouwen tegemoet kan treden. Vanuit mijn nieuwe rol bij de Hogeschool van Amsterdam blijf ik Bartiméus met gepaste trots volgen en zal ik waar mogelijk blijven werken aan een toegankelijke en inclusieve wereld voor mensen met een visuele beperking.” 

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn Jopie Nooren zeer erkentelijk voor haar inzet voor Bartiméus. Voorzitter van de raad van toezicht Jaap Smit: “Jopie’s vertrek is een aderlating voor Bartiméus en tegelijkertijd een felicitatie aan haar adres waard. Met grote inzet en professionaliteit heeft zij gedurende acht jaar de organisatie geleid en ‘mee op reis genomen’ naar een bestendige toekomst. We zijn Jopie daar zeer erkentelijk voor en wensen haar alle succes en plezier toe in deze mooie volgende stap.”

De raad van toezicht zal zich buigen over de invulling van de vacature die met het vertrek van Jopie Nooren ontstaat in de raad van bestuur van Bartiméus.