menu Sluit het hoofdmenu

Jaarlijkse tandemtocht weer geslaagd

geplaatst op Jaarlijkse tandemtocht met JCI Zwolle

De tandemtocht wordt jaarlijks georganiseerd door JCI Zwolle in samenwerking met Bartiméus. JCI Zwolle is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich maatschappelijk sterk inzetten voor de regio Zwolle. Vorige week staken ze de handen uit de mouwen tijdens een tuinierdag en zaterdag jl. stond de jaarlijkse fietsactiviteit met Bartiméus op hun programma.

Maar liefst 19 fietsers, bestaande uit enthousiaste blinde en slechtziende fietsfanaten én leden van JCI Zwolle startten zaterdagmorgen aan hun jaarlijkse tandemtocht van 30 kilometer. Het was prachtig fietsweer, dus de jassen gingen uit en er werden zelfs kleine inhaalmanoeuvres uitgevoerd. Op de vraag “Waarom is het als je blind of slechtziend bent zo leuk om deze tocht te fietsen”, was het antwoord: “Fietsen met JCI Zwolle is leuk omdat je goede gesprekken hebt, de wind voelt, de vogeltjes hoort en achterop de tandem hoef je je niet druk te maken waar je uitkomt, dat doet de voorrijder voor mij.”

Rond 12.00 uur was er een lunchpauze bij Urbana in Zwolle, de lunch is door Urbana kosteloos aangeboden. En om 14.00 uur zat de fietstocht erop.Op de tandemfiets

Het was een gezellige en geslaagde dag. Volgend jaar wordt er beslist weer een tandemtocht georganiseerd.