menu Sluit het hoofdmenu

Jaarlijkse MD-dag op 9 mei in Nieuwegein

geplaatst op Afbeelding: logo MD Vereniging

MaculaDegeneratie (MD) is de meest voorkomende oorzaak van ernstige slechtziendheid. Op zaterdag 9 mei is de jaarlijkse MD-dag in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein. Hier is ook een informatiemarkt aanwezig met een groot aanbod van hulpmiddelen.

MD maakt scherp zien steeds lastiger. Activiteiten als de krant lezen, televisiekijken of deelnemen aan het verkeer wordt daardoor moeilijker. Bent u geïnteresseerd in deze oogaandoening die veel voorkomt bij mensen boven de 65 jaar? In vier lezingen op de MD-dag wordt meer verteld over Leeftijdgebonden MD, de zin en onzin van nieuwe therapieën, wie kom je tegen in de oogheelkundige praktijk en wat te doen als het gehoor ook slechter wordt. Daarnaast is er geruime tijd om de informatiemarkt te bezoeken. Hier vindt u een groot aanbod van hulpmiddelen. Ook zijn er leveranciers van voedingssupplementen en visuele revalidatie instellingen aanwezig. 

De MD-dag is in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het programma begint om 11.00 uur en is te vinden op www.mdvereniging.nl. U moet zich wel eerst aanmelden. Dit kan telefonisch: 030-2980707, of per mail: mdvereniging@macula-degeneratie.nl.