menu Sluit het hoofdmenu

Inzet van technologie: appeltje eitje?!

geplaatst op muziekspeler

Mensen met een visuele en verstandelijke beperking kun je zo veel meer beleving en zelfstandigheid bieden met producten die in elke elektronicashop te koop zijn! Bartiméus laat het donderdag zien op het jaarlijkse EMB-congres voor ouders en begeleiders van mensen met een ernstige meervoudige beperking.

Technologische innovatie in de zorg hoeft niet altijd gepaard te gaan met kostbare ontwikkeltrajecten. Vaak kun je met bestaande consumentenelektronica een goede oplossing bieden voor de hulpvraag van een cliënt. Collega's van Bartiméus FabLab zijn dagelijks bezig met slimme toepassingen: high tech én eenvoudige technologie.

Wat te denken van de ‘Jooki’ geluidsspeler. Hiermee is het mogelijk om muziek te beluisteren van bijvoorbeeld Spotify, wat voor veel mensen met een beperking niet makkelijk te bedienen is.   

Of een ‘Neckwear’ speaker, een speaker die je om de nek draagt. Hierdoor beleef je muziek of andere audio in een eigen ‘bubble, maar blijf je wel in contact met de buitenwereld. Anders dan bij een koptelefoon blijven de oren vrij, wat voor mensen met een visuele beperking belangrijk is.  

Het zijn voorbeelden van draagbare consumententechnologie die cliënten in staat stellen om te genieten en mee te doen, mét behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.  

Meer verrassende mogelijkheden van eenvoudige technologie kan iedereen aanstaande donderdag zelf ervaren bij Bartiméus op het EMB-congres in Zwolle. Laat je inspireren door onze collega’s van FabLab bij de Bartiméusstand en de workshop ‘Appeltje Eitje: inzet van technologie bij EMB’ 

Lees meer over het EMB-congres op 21 maart