menu Sluit het hoofdmenu

Innovaties en workshops Bartiméus tijdens Ziezo

geplaatst op Oogmeetapparaat

Graag wijzen we u hierbij nog graag op de Ziezo-beurs in de Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw. Dit is dé landelijke oogbeurs voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Logo ZieZ beursDatum: vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017
Locatie: Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht
Toegang: gratis na voorregistratie op de site ziezo.org

Wat kan ik verwachten? Tijdens de ZieZo-beurs zorgt Bartiméus ervoor dat je kunt kennismaken met twee bijzondere en toegankelijke innovaties. En daarnaast kun je aanschuiven bij drie leuke leerzame workshops. Bekijk hieronder alvast ons aanbod.

Indoor ‘Virtuele geleidelijn’ 3D-applicatie: Bartiméus heeft door Geodon Research onderzoek laten doen naar het ontwikkelen van een experimentele virtuele geleidelijn op basis van nieuwe Google Tango technologie. Met deze innovatieve (demo)app kunnen mensen met een visuele beperking zich veiliger, onafhankelijker en makkelijker verplaatsen in openbare ruimtes.

Testworkshop demo-app 3D Virtuele geleidelijn (zaal boven C2-12, 2e etage): Je veiliger, onafhankelijker en makkelijker verplaatsen in openbare ruimtes? Bartiméus heeft een experimentele 'virtuele geleidelijn' laten ontwikkelen op basis van nieuwe Google Tango technologie. Tijdens de ZieZo-beurs kun je als eerste de demoversie van de app testen en ons laten weten wat je ervan vindt.

Webportaal Optimaal: Bartiméus heeft in samenwerking met LDC Business een toegankelijk webportaal laten bouwen voor mensen die slechtziend of blind zijn en vragen hebben over studie-, beroepskeuze- en loopbaanadvies. Via dit online portaal kunnen mensen met een visuele beperking vanuit huis of waar dan ook online zelfstandig testen invullen (dit is uniek in NL), relevante informatie opvragen over de arbeidsmarkt en online contact maken met een loopbaanadviseur.

Workshop ‘Webportaal optimaal’ i.s.m. met LDC Business - zaterdag van 13.15 - 13.45 uur: Maak in deze workshop kennis met een volledig toegankelijke webportal voor slechtziende en blinde mensen op het gebied van studie-, beroepskeuze- en loopbaanadvies. Zelfstandig toegang hebben tot alle interessante en benodigde info over de arbeidsmarkt, online contact zoeken met een loopbaanadviseur en (loopbaan)testen in eigen (thuis)omgeving afnemen. In deze workshop kun je de portal zelf uitproberen en met de Bartiméus professionals in gesprek gaan over jouw loopbaanmogelijkheden.

Workshop ‘In gesprek met je iPad en iPhone’ - vrijdag van 13.15 - 13.45 uur: In deze workshop gaan we aan de slag met commando’s en opdrachten en laten we zien wat de mogelijkheden zijn van virtuele assistent Siri en hoe je ‘haar’ het beste kunt inzetten als jouw persoonlijke assistente. Het wordt een workshop waarin je zelf aan de slag gaat en ervaart wat er allemaal mogelijk is! Dus neem je iPhone of iPad mee.

En er is nog veel meer!

Meer informatie over wie er allemaal op de beurs staan en welke noviteiten je hier kunt ontdekken, vind je in het beursmagazine (download) Graag tot ZieZo!