menu Sluit het hoofdmenu

Innovaties en workshops Bartiméus tijdens ZieZo

geplaatst op De virtuele geleidelijn demo app

Tijdens de ZieZo-beurs zorgt Bartiméus ervoor dat je kunt kennismaken met twee bijzondere en toegankelijke innovaties. En daarnaast kun je aanschuiven bij drie leuke en boeiende workshops. Bekijk alvast ons aanbod, zodat je weet waar tijdens ZieZo jouw interesse naar uit gaat. Tot ZieZo!

Innovaties

Indoor ‘Virtuele geleidelijn’ 3D-applicatie
Bartiméus heeft door Geodan Research onderzoek laten doen naar het ontwikkelen van een experimentele virtuele geleidelijn op basis van nieuwe Google Tango technologie. Met deze innovatieve (demo)app kunnen mensen met een visuele beperking zich veiliger, onafhankelijker en makkelijker verplaatsen in openbare ruimtes.

Webportaal Optimaal
Bartiméus heeft in samenwerking met LDC Business een toegankelijk webportaal laten bouwen voor mensen die slechtziend of blind zijn en vragen hebben over studie-, beroepskeuze- en loopbaanadvies. Via dit online portaal kunnen mensen met een visuele beperking vanuit huis of waar dan ook online zelfstandig testen invullen (dit is uniek in NL), relevante informatie opvragen over de arbeidsmarkt en online contact maken met een loopbaanadviseur.

  • Workshop ‘In gesprek met je iPhone en iPad’ - vrijdag van 13.15 - 13.45 uur (zaal 3)

In deze workshop gaan we aan de slag met commando’s en opdrachten en laten we zien wat de mogelijkheden zijn van virtuele assistent Siri en hoe je ‘haar’ het beste kunt inzetten als jouw persoonlijke assistente. Het wordt een workshop waarin je zelf aan de slag gaat en ervaart wat er allemaal mogelijk is! Dus neem je iPhone of iPad mee.

  • Workshop ‘Webportaal Optimaal’ i.s.m. met LDC Business - zaterdag van 13.15 - 13.45 uur (zaal 2)

Maak in deze workshop kennis met een volledig toegankelijke webportal voor slechtziende en blinde mensen op het gebied van studie-, beroepskeuze- en loopbaanadvies. Zelfstandig toegang hebben tot alle interessante en benodigde info over de arbeidsmarkt, online contact zoeken met een loopbaanadviseur en (loopbaan)testen in eigen (thuis)omgeving afnemen. In deze workshop kun je de portal zelf uitproberen en met de Bartiméus professionals in gesprek gaan over jouw loopbaanmogelijkheden.

  • Presentatie en testworkshop demo-app 3D Virtuele geleidelijn (zaal boven C2-12, 2e etage)

Je veiliger, onafhankelijker en makkelijker verplaatsen in openbare ruimtes? Bartiméus heeft een experimentele 'virtuele geleidelijn' laten ontwikkelen op basis van nieuwe Google Tango technologie. Tijdens de ZieZo-beurs kun je als eerste de demoversie van de app testen en ons laten weten wat je ervan vindt.

  • Workshop Social Haptic Communication (Kennisplein)

Op vrijdag om 14.00 en zaterdag om 12.30 uur kunnen bezoekers van de ZieZo-beurs een workshop over Social Haptic Communication volgen. Social Haptic Communication (SHC) maakt het mogelijk om gebaren- of gesproken taal aan te vullen met belangrijke informatie. Met aanraking (handen) op het lichaam wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over emoties, de sfeer en de indeling van een ruimte.

Testtijden
VTango navigator app Bartiméusrijdag 24 maart

10.00 - 10.30 uur Presentatie over app
10.30 - 11.30 uur App zelf testen
12.00 - 12.30 uur Presentatie over app
12.30 - 13.30 uur App zelf testen
14.00 - 14.30 uur Presentatie over app
14.30 - 16.30 uur App zelf testen

Zaterdag 25 maart
10.00 - 10.30 uur Presentatie over app
10.30 - 13.00 uur App zelf testen

Kom vrijdag 24 of zaterdag 25 maart naar de ZieZo-beurs (bestel de gratis entreekaarten vandaag nog) in Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw en laat je in de Bartiméusstand informeren over de mogelijkheden van een goed en zelfstandig leven met een visuele beperking.