menu Sluit het hoofdmenu

Inclusieve architectuur in nieuwbouw Doorn

geplaatst op animatie van ontwerp nieuwbouw doorn

Op onze woonlocatie in Doorn realiseren we 8 nieuwe comfortabele woningen voor in totaal 64 bewoners. Al onze expertise in 'inclusieve' architectuur en bouwen voor mensen met een beperking zetten we in bij dit project. Deze week is de eerste steen van de nieuwbouw gelegd.

De twee-onder-één-kapwoningen liggen verspreid op het voormalige landgoed 't Sand, tussen de nieuwbouwwoningen die er in de voorbije jaren zijn gerealiseerd.  Zo ontstaat een samenhangend geheel van rust en levendigheid, waar het voor elke bewoner plezierig wonen is en voor begeleiders prettig werken.

Specialistische zorg bij Bartiméus

De oorspronkelijke bouw op het terrein stamt uit de jaren 70. Fasegewijs zijn alle woningen vervangen door eigentijdse nieuwbouw. Bewoners kunnen beschikken over alle voorzieningen die nodig zijn voor de specialistische zorg die we bieden aan mensen met een visuele en meervoudige beperking. Het terrein is voorzien van dagbestedingslocaties, een gezondheidscentrum, een pastoraat met kapel, een soos, sportcentrum met zwembad, thee/moestuin en een centraal gelegen plein met winkel en een loket voor vrijetijdsactiviteiten. Elke woning biedt comfortabele huisvesting aan 8 bewoners. Elke bewoner beschikt over een eigen studio met alle faciliteiten die hij of zij nodig heeft voor zo veel mogelijk zelfstandigheid. 

Het project is mogelijk gemaakt met steun van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

De ingebruikname staat gepland rond de zomervakantie in 2019.

Inclusief ontwerpen

Bartiméus zet zich in voor een toegankelijke samenleving en een goed leven voor mensen met een (visuele) beperking.Toegankelijkheid van openbare ruimte, gebouwen en ict is een van de specialisaties in onze expertise-organisatie. Inclusief ontwerpen heeft niet alleen als doel om de oriëntatie voor mensen met een visuele beperking te verbeteren, maar om voor iedereen een prettige, leefbare omgeving te creëren.

Lees meer over een advies voor toegankelijk bouwen en verbouwen.