menu Sluit het hoofdmenu

ICC: Stap richting toekomst voor VIP's

geplaatst op Laptop in het gras, ICC 2015 bij Bartiméus

Van 27 juli t/m 5 augustus is Bartiméus gastheer van het ICC, het ‘International Camp on Communication & Computers’. In dit jubileumjaar heten wij deelnemers en hun begeleiders welkom op ons terrein in Zeist. Het belangrijkste doel van deze 10 dagen is om slechtziende en blinde Europese jongeren (16 - 21 jaar) toe te rusten op de stap richting het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Het ICC

Het ICC, dat sinds 1993 ieder jaar wordt georganiseerd in één van de landen van Europa, vindt dit jaar plaats in Nederland. In totaal komen er 58 VIP (visually impaired person) deelnemers met hun begeleiders uit heel Europa naar Nederland voor dit zomerkamp boordevol interessante workshops en activiteiten. Niet alleen kennis van de actuele ICT-toepassingen, maar ook het bewust zijn van de benodigde communicatievaardigheden zijn van groot belang voor een stap richting de toekomst. De ICC-activiteiten zijn er op gericht om jongeren met een visuele beperking te helpen een betere startpositie in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt te ontwikkelen.Logo ICC

Henk Snetselaar, Bartiméus organisator van ICC, verwoordt: “Het volwaardig kunnen deelnemen aan onderwijs en de arbeidsmarkt is topprioriteit voor onze deelnemers. Ook met het oog op de huidige participatiewetgeving is dit daarom een heel bijzonder evenement.”

Afwisselend programma

De dagen tijdens het ICC hebben een afwisselend programma met workshops en activiteiten. Van ‘Presentatievaardigheden’ en ‘iOS/Android’ tot ‘Salsa dansen’ en ‘Judo zelfverdediging’. Tijdens het ICC zitten de deelnemers niet stil. Ook vrijwilligers helpen mee om het kamp ook dit keer weer tot een succes te maken. De deelnemers verblijven op de campus van Bartiméus in Zeist.