menu Sluit het hoofdmenu

Huisartsenspreekuur Zeist blijft

geplaatst op Stethoscoop

Sinds een paar maanden kunnen onze bewoners in Zeist iedere woensdagmiddag terecht bij de huisartsenpoli in Zeist. Dit spreekuur loopt goed, iedere week heeft de huisarts hier meerdere consulten. Daarom is besloten dat het huisartsenspreekuur op woensdagmiddag in Zeist blijft.

Voor wie is de poli er?

De poli is er voor bewoners in Zeist die kampen met algemene gezondheidsklachten. De huisarts onderzoekt er bijvoorbeeld bewoners met buikklachten, ze maakt uitstrijkjes, verzorgt hechtingen of schrijft medicatie voor als dat nodig is. De meeste bewoners komen bij de huisarts als hun woonbegeleider, ouders, mentor of medewerker van de dagbesteding de indruk heeft dat een consult bij de huisarts nodig is. 
 
Voor de poli in Zeist er was, konden bewoners uit Zeist hun huisarts alleen zien als ze naar Doorn kwamen. Op woensdagen was er in Zeist wel een verpleegkundige, maar voor een afspraak met de huisarts moesten bewoners naar Doorn. Er bleek echter behoefte te zijn aan een huisartsenspreekuur in Zeist. Die is er dus sinds een paar maanden op woensdagmiddag. 
 

Gewijzigde openingstijden

Sinds 7 april zijn de openingstijden van de huisartsenpoli wel gewijzigd. De huisarts is er sinds die datum iedere woensdagmiddag van 16:30 – 17:00 uur. 
 

Medische zorg op andere momenten

Als er behoefte is aan medische hulp buiten de spreekuurtijden, dan kunnen bewoners uit Zeist uiteraard nog altijd terecht in Doorn. En als een bewoner niet naar Doorn kan gaan, dan komt de huisarts op dit soort momenten naar Zeist om de bewoner te zien.