menu Sluit het hoofdmenu

Hoe (digitaal) toegankelijk is uw organisatie?

geplaatst op ontbijtsessie

Aanstaande donderdag 21 maart vindt onze derde Partnerships Ontbijtsessie plaats bij Bartiméus in Ermelo. Werkgevers laten zich bijpraten over ‘digitale toegankelijkheid’. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wees welkom en schuif aan.

Mensen met een visuele beperking hebben nog vaak een achterstand op de arbeidsmarkt, terwijl ze zoveel kwaliteiten hebben. Wij willen daar verandering in brengen, vandaar dat onze Partnerships Ontbijtsessies in het teken staan van ‘inclusief werkgeverschap’. Een onderwerp dat volop leeft onder werkgevers, zo bleek uit de grote opkomst bij de bijeenkomsten die we organiseerden in september en november.

In gesprek

Tijdens het ontbijt gaan we met elkaar in gesprek over hoe je inclusief werkgeverschap succesvol vormgeeft binnen je bedrijf. Onder leiding van gedreven dagvoorzitter Fred Hissink (zelf zeer slechtziend) gaan we aan de slag. Aan de ontbijttafel zitten ook arbeidsspecialisten van Bartiméus en medewerkers met een visuele beperking zodat u gelijk de mogelijkheden kunt bespreken en uw eigen initiatieven en ideeën met hen kunt toetsen aan de praktijk.

Toegankelijkheid

We gaan deze ochtend in op het thema ‘toegankelijkheid’. In een interactieve workshop ervaart u waar de hobbels liggen voor mensen met een (visuele) beperking en wat je als werkgever kunt doen om de digitale toegankelijkheid te vergroten. Een architect vertelt waar je als werkgever op moet letten bij het inrichten van gebouwen en werkplekken als het gaat om toegankelijkheid. Tot slot bekijken we een aantal projecten op het gebied van toegankelijkheid die mogelijk zijn gemaakt door het Bartiméus Fonds.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u erbij zijn donderdag 21 maart? Er zijn nog enkele plekken vrij, dus meld u snel aan per e-mail via partnerships@bartimeus.nl.

We ontmoeten u graag op donderdag 21 maart, van 07.30 tot 10.00 uur, bij Proson, Paul Krugerweg 43, 3851 ZH Ermelo. Deelname is gratis, inclusief ontbijt.

Meer weten over het thema ‘Werken’ en de expertise van Bartiméus, Werkpad en REA College? Kijk dan verder op onze website.