menu Sluit het hoofdmenu

Historische Theetuin is weer open

geplaatst op bewegwijzering in de theetuin naar het rosarium

Zaterdag- en woensdagmiddag is de verkoop van verse bloemen, groente en fruit, sapjes en schepijs in de tuin. Het theehuis is helaas nog dicht vanwege de coronamaategelen, maar u kunt heerlijk wandelen door de tuin, het omliggende bos en genieten van de rust en schoonheid van het rosarium.

In de kassen en perken van de tuin hebben cliënten deze week weer hard gewerkt aan het onderhoud en alle natuurlijke producten. Als dagbestedingslocatie is de tuin, ontstaan in de 18e eeuw als onderdeel van het landgoed 't Sand, ook een veilige en heerlijke plek voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.

De tuin zelf is elke dag te bezichtigen, de verkoop is woensdag- en zaterdagmiddag van 12.30  - 16.30 uur. In september ook op zondagmiddag.

U kunt eigen boeket bloemen plukken in de tuin, ook kinderen beleven hier altijd veel plezier aan. U krijgt van ons een rieten mand en plukschaartje mee. In de tuin vindt u ook vruchten als rode- en zwarte bessen, bramen, frambozen en aardbeien.

Het rosarium ligt beschut tussen hoge acacia’s, beuken en eiken. U kunt er heerlijk rustig zitten en genieten van de geuren en kleuren van de vele soorten rozen.

U vindt de Historische Theetuin als u het terrein van Bartiméus opkomt via de ingang Driebergsestraatweg 44. Na ongeveer 700 meter ziet u de witte borden met daarop ‘Historische Moestuin’. Als u met de auto komt kunt u hier parkeren. Wanneer u het bos inloopt ziet u de tuin vanzelf rechts in het bos liggen.

Lees hier meer over de historie van de tuin. Meer praktische informatie over een bezoek aan de tuin leest u hier

Op deze foto: het rosarium bij de Historische Theetuin van Bartiméus in Doorn.