menu Sluit het hoofdmenu

Hi Sense app genomineerd voor Societal Impact Award 2015

geplaatst op Hi Sense app Bartiméus

De Hi Sense app ontwikkeld door Paula Sterkenburg is genomineerd voor de Vrije Universiteit EMGO+ Societal Impact Award 2015. Bartiméus feliciteert collega Paula (GZ-Psycholoog) met deze mooie nominatie.

Meer dan 800 mensen hebben zich inmiddels ingeschreven voor deze app. Met Hi Sense kunnen begeleiders en verwanten sensitief en adequaat reageren op signalen van mensen met een ernstige meervoudige beperking. Cliënten ervaren zo minder stress en kunnen meer regie krijgen over hun eigen leven.
De app bestaat uit drie delen met elk 40 vragen. Elke dag moeten er 4 vragen beantwoord worden. Dat kost ongeveer 5 minuten. Zo wordt de sensitiviteitsscore gevolgd.

Award

De Societal impact award is een initiatief om wetenschappelijk onderzoek met maatschappelijke impact te stimuleren en te waarderen. Initiatiefnemers zijn de Vrije Universiteit en het EMGO-institute for Health en Care research.

Voor de award zijn dit jaar ook genomineerd: Amber van der Heijden voor Personalized screening for diabetic retinopathy en Willemijn Scholten voor Geef Mij Nu Je Angst (TV-series). Donderdag 21 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.