menu Sluit het hoofdmenu

Lezen is cool, lezen is vet: het grote Leesfeest

geplaatst op Nationale Voorleesdag 2017 bij Bartiméus met Tosca Menten

Op de Nationale Voorleesdag organiseerde Bartiméus Onderwijs het grote Leesfeest. SO (basisonderwijs) leerlingen leerden eerst een rap: "Lezen is cool, lezen is vet, lezen op je stoel en lezen in bed". Vervolgens kwam schrijfster Tosca Menten vertellen, zingen en voorlezen. Tosca is onder andere bekend van haar boeken over 'Dummie de Mummie' en 'De wraak van Lorre'. Voor de leerlingen was er dan ook een workshop 'Mummy maken'. Het VSO onderwijs had haar eigen programma.

Morena Lam leest voor uit haar recent verschenen boekVoor het VSO (voorgezet onderwijs) begon het programma 'Feest van de democratie'. De leerlingen gingen samen met voorzitter raad van bestuur Jopie Nooren en Vincent Bijlo in gesprek over het werken van de democratie, de representatieve democratie en de voor en nadelen van een referendum. Vincent Bijlo was er mede vanwege zijn nieuwe boek 'De Woordvoerder'.
Het VSO leesfeest was inclusief een voorleeswedstrijd door leerlingen én de aanwezigheid van een jonge schrijfster die voorlas uit eigen werk en zelf ook op de school van Bartiméus heeft gezeten. Morena Lam (19 jaar), oud-leerling, maakte recent haar debuut als schrijfster met het boek 'De strijd tegen het dagelijks leven, met een tasstok als wapen.'

Lezen met een visuele beperking

Voor leerlingen die slechtziend of blind zijn is (leren) lezen vaak lastiger dan voor ziende leerlingen. Het kost meer moeite en energie! Daarom besteedt Bartiméus Onderwijs veel aandacht aan het enthousiasmeren van leerlingen voor het lezen. Samen met Onbeperkt Lezen en FondsXL kon dit Leesfeest georganiseerd worden.
De Bosschool van Bartiméus heeft binnenkort ook een eigen leesfeest met een speciaal op hen afgestemd programma.