menu Sluit het hoofdmenu

Herziene publicatie WerkWijzer 2.0 nu beschikbaar

geplaatst op Cover WerkWijzer 2.0 Bartiméus Reeks

In 2009 werd de WerkWijzer geschreven voor het begeleiden van kinderen met een visuele beperking in combinatie met een autismespectrumstoornis. De afgelopen jaren bleek dat de behoefte binnen onze expertise-organisatie breder lag. En daarom is er vanaf nu een nieuwe herziene versie beschikbaar: WerkWijzer 2.0. Een publicatie voor professionals met theoretische achtergrond en praktische handvatten.

Na al die jaren was er behoefte aan een WerkWijzer die naast kinderen, ook op jongeren en volwassenen met een visuele beperking én een autismespectrumstoornis is gericht. En toepasbaar binnen het onderwijs, dagbesteding, werk en wonen, zowel voor mensen met een normale ontwikkeling als voor mensen met een verstandelijke beperking.

Gericht op mogelijkheden

Voor kinderen, jongeren en volwassenen die zowel een visuele beperking als een autismespectrumstoornis hebben, is het extra moeilijk de wereld te begrijpen. De WerkWijzer 2.0 richt zich dan ook op wat mogelijk is.

De publicatie is een uitgave van de Bartiméus Reeks. WerkWijzer 2.0 is te bestellen in de webshop van Bartiméus via www.bartimeus.nl/publicaties.

Kennis

Kijk voor meer info over autisme en een visuele beperking in ons online kennisdossier.

Ook interressant om te lezen: App voor kinderen met autisme gelanceerd in Amsterdam (Het Parool).