menu Sluit het hoofdmenu

Henriëtte van Heemstrahuis scoort 9.3 op voedselveiligheid

geplaatst op 3 collegaas met schort voor in keuken van Henriette van Heemstrahuis

Bartiméus in Ermelo heeft het 'Keurmerk voedsel veilig' behaald voor de centrale keuken en het serveren van de maaltijd. Het verzorgingstehuis Henriëtte van Heemstra Huis kreeg een 9.3 van de auditor van Stichting Veilig Voedsel.

Voor het Henriëtte van Heemstra Huis geldt de Hygiënecode voor zorginstellingen. Deze code is ontwikkeld om de kwaliteit van de maaltijden voor de bewoners te waarborgen. Deze Hygiënecode geldt voor de centrale keuken maar ook voor het serveren van de maaltijd in het huis en in de eetzaal. Het bewaren en bereiden van de maaltijden komt ook aan de orde. 

Temperaturen registreren

Veilig Voedsel heeft een agenda uitgebracht waarin de temperaturen geregistreerd kunnen worden. Het gaat dan om de temperatuur van de geleverde producten maar ook de temperatuur van maaltijden en koelkasten. 

Bartiméus onderschrijft het beleid ten aanzien van voedselveiligheid en zorgt voor de juiste normen en werkwijzen. 'De Veiligvoedsel-agenda wordt goed gebruikt en de registraties en ook de temperaturen zijn nu allemaal conform de wettelijke richtlijnen', vertelt teamleider Ineke Kaemingk. 

Compliment

'We laten hiermee aan bewoners en cliëntvertegenwoordigers zien dat we voedselveiligheid hoog in het vaandel hebben staan. We voldoen aan alle eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Er is heel veel werk verzet; complimenten voor een ieder die betrokken is geweest op de weg naar dit Keurmerk!'.