menu Sluit het hoofdmenu

Han Busker (FNV) bezoekt Bartiméus

geplaatst op Han Busker (lid dagelijks bestuur FNV), Jopie Nooren en Hans van den Wijngaard (FNV) tijdens een 'blind experience'.

Vandaag heeft Han Busker, dagelijks bestuurslid van de FNV, een werkbezoek gebracht aan Bartiméus in Doorn. Onderdeel van het bezoek was - zoals gebruikelijk bij Bartiméus - een deelname aan de ‘Blind Experience’.

Han Busker is sinds 1 juni jl. in dienst bij de FNV als dagelijks bestuurslid en is onder andere verantwoordelijk voor de sector Zorg en Welzijn. Daarvoor was hij voorzitter van de Nederlandse Politiebond. In het kader van zijn kennismaking met de gehandicaptenzorg heeft hij - in gezelschap van zijn collega Hans van den Wijngaard - een werkbezoek gebracht aan Bartiméus in Doorn. De heren maakten kennis met Jopie Nooren, voorzitter van de raad van bestuur en Sabine Muijrers, directeur van de sector Wonen van Bartiméus, die hun vertelden wat er speelt in de zorg voor mensen met een zintuiglijke beperking.

Blind experience

Ze bezochten ook de Historische Moestuin en de dagbestedingsactiviteiten van Boschwijk. Zoals gebruikelijk bij Bartiméus bij een werkbezoek hebben zij ook de ‘Blind Experience’ gedaan: onder professionele begeleiding met een zwarte bril op tijdelijk ervaren hoe het is blind of slechtziend te zijn én met een taststok te lopen.