menu Sluit het hoofdmenu

Gruwelijk eng

geplaatst op Kinderboekenweek 2017

Het thema van de Kinderboekenweek is “Gruwelijk eng'' maar op de Bosschool vinden we dát wel heel eng en dus hebben we het rustig aan gedaan met dit thema.

We hebben het thema opgehangen aan het boek “Het spook Nijntje”. 

en moeder nam een laken
en hing het over Nijn
en Nijn begon toen echt al
een beetje spook te zijn

De hal was ook in het thema ingericht. De leerlingen konden geluiden aanklikken, slijm voelen, spoken ogen zoeken, een spook bewonderen en voelen, Nijn als spook zien, met lakens spookje spelen én er waren voeldozen gemaakt, er was dus van alles te beleven in de hal en wat hebben de leerlingen daar van genoten!

Bij de opening van de Kinderboekenweek in de hal hebben de leerlingen naar het verhaal van Nijn geluisterd en het spookliedje van Nijn. Toen wilde Renate en Annette ook spookje spelen. Het verhaal werd nagespeeld en Thomas hielp met “Boe” roepen, want ja, dat moet je wel hard doen anders schrikken de leerlingen niet. Nadat we allemaal hebben geoefend met “Boe” roepen werd Debora aan het schrikken gemaakt door Thomas, en jawel hoor, het werkte! ZE SCHROK!

De leerlingen hebben de hele week aan het einde van de dag een verhaal gehoord in het thema “Gruwelijk eng”. Gezellig met elkaar, samen in de hal, luisteren naar een verhaal. Natuurlijk met muziek, geluiden én een groot scherm met de afbeeldingen van het boek dat werd voorgelezen.

In de muziek-en dramalessen is het thema ook vorm gegeven, net als in de klassen.

BOE