menu Sluit het hoofdmenu

Gratis workshop veilig op de fiets

geplaatst op man fietst met grote lach op zijn gezicht

Bent u slechtziend en vraagt u zich af hoe u veilig kunt blijven genieten van het fietsen? Doe op zaterdag 12 juni aanstaande mee aan onze workshop ‘Veilig fietsen met een visuele beperking’ op de online ZieZo-beurs. Volg het op uw tablet, pc of telefoon. Kaarten voor ZieZo zijn gratis. Aanvang 12 uur. Graag tot dan!

Wat kunt u verwachten?

Wendy Potze, mobiliteitsinstructeur bij Bartiméus, geeft praktische tips en adviezen hoe je als je slechtziend bent toch veilig kan blijven fietsen.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met situaties die je moeilijk kunt overzien, of als je belangrijke informatie op verkeersborden of een gebaar van een andere weggebruiker mist? En wat kun je het beste doen bij fel verblindend zonlicht of fietsen als het schemert of donker is?

In de workshop is onder meer ook aandacht voor hoe je je eigen zichtbaarheid in het verkeer kunt vergroten. Voor hulpmiddelen, aanpassingen op de fiets, tijdplanning of routekeuze. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Ook familie en begeleiders zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven voor de workshop.

De workshop is onderdeel van ZieZo-online (site opent in nieuw venster). Dé beurs voor mensen met een visuele beperking. Mis dit niet en geef u snel op!

Gratis toegang

  • Bestel kaarten (ZieZo-site opent in een nieuw venster) 
  • Klik zaterdag op de workshop van uw keuze!
  • Tijdens de workshop kunt u vragen stellen via de chat.
  • We ontmoeten u graag!

Medewerkers van Bartiméus zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur bereikbaar voor informatie en het beantwoorden van vragen op telefoonnummer  088 – 88 99 888. Of stuur een e-mail naar info@bartimeus.nl

Mogelijk ook interessant voor u: ervaringsverhaal en workshop over voordelen van de smartphone

Op Ziezo-online vertelt een ervaringsdeskundige hoe zij met hulp van Bartiméus én haar smartphone de draad weer op heeft weten te pakken nadat zij plotseling slechtziend werd. Een specialist digitale toegankelijkheid van Bartiméus geeft praktische tips en antwoord op uw vragen. Deze workshop begint op 12 juni om 13.30 uur. Lees meer over Bartiméus op ZieZo