menu Sluit het hoofdmenu

Gratis cursus filmmaken met iPad

geplaatst op werknemer met iPad

Iets voor jou? 10 werknemers met een visuele beperking leren in 4 dagen alles om een professionele film te maken met de iPad. De eindopdracht is: maak een portret van je werkomgeving. Deze gratis training wordt mogelijk gemaakt door Bartiméus en Bromet Film School / De frisse blik. Aanmelden kan tot en met woensdag 13 juni.

Bartiméus streeft naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Ook in het arbeidsproces. We maken ons dan ook sterk om zoveel mogelijk blinden en slechtzienden aan het werk te helpen en te behouden. Naast deskundig advies en begeleiding, willen we werkzoekenden en werkgevers inspireren. Om te laten zien dat het prima kan: werken met visuele beperking!

Filmportret in eigen werkomgeving

We laten daarom tien filmportretten maken over praktijkvoorbeelden in de werkomgeving. Deze films maken we niet zelf. We nodigen tien ervaringsdeskundigen uit zelf een film te maken. Dat doen we in nauwe samenwerking met Bromet Film School / De frisse blik. De tien films zijn het resultaat van de gratis cursus ‘Filmmaken met de iPad’. De filmportretten hebben een maximale lengte van drie minuten.

Cursus zelf filmmaken

Tijdens vier trainingsdagen leren deelnemers interviewen, filmen en monteren. Om deel te nemen aan de cursus is filmervaring niet nodig. Dat leer je tijdens de trainingen. Doel van de training is dat deelnemers tijdens de trainingen een film maken in hun eigen werkomgeving. Er wordt gewerkt in duo’s. De films worden gemaakt en gemonteerd met de iPad. Tijdens het filmen maken deelnemers gebruik van de iPad en een microfoon.

Deelnemen training

Wil je meedoen aan deze gratis training? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan. Aanmelden kan t/m woensdag 13 juni. Voorwaarden om mee te doen zijn:

 • toestemming van je werkgever om te filmen in de werkomgeving;
 • ervaring met het werken met een iPad;
 • zelf zorgen voor vervoer naar de trainingslocatie (locatie training volgt);
 • een eigen iPad meenemen is een pré, maar niet noodzakelijk. Deze iPad moet dan wel ten minste 32 GB vrije ruimte beschikbare hebben;
 • motivatie om deel te nemen aan de training;
 • idee wat je zou willen laten zien op of van de eigen werkomgeving.

Maatje mee?

Is het nodig om een maatje mee te nemen? Dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Trainings- en filmdagen

 • zaterdag 23 juni van 10:00 - 17:00 uur: trainingsdag 1 (welkom en leren filmen met de iPad);
 • zaterdag 30 juni van 09:30 - 17:00 uur: trainingsdag 2 (leren interviewen en monteren met de iPad);
 • maandag 2 t/m vrijdag 6 juli: zelf filmportret maken;
 • zaterdag 7 juli van 10:00 - 17:00 uur: trainingsdag 3 (monteren);
 • zaterdag 14 juli van 10:00 - 17:00 uur: trainingsdag 4 (afmonteren, eindfilms tonen en uitreiking certificaten).

Locatie: Bartiméus in Zeist.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op via werkinbeeld@bartimeus.nl

Aanmelden