menu Sluit het hoofdmenu

The Blind Run: onderwijs 2.0 voor kinderen met visuele beperking

geplaatst op Leerlinge Bartiméus achter PC met vergroting

Deze week is het Nationale OnderwijsWeek 2016. Samen met deelnemers en sponsors zorgt de Vereniging van Bartiméus dat blinde en slechtziende kinderen op school hun talenten kunnen ontwikkelen! Op zaterdag 8 oktober wordt daarom de jaarlijkse The Blind Run gehouden. Een bijzondere loop om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor blinde en slechtziende kinderen. Ook als je blind of slechtziend bent - en dat zijn in Nederland zo’n 350.000 mensen - wil je het liefst gewoon meedoen in de maatschappij.

De opbrengst van The Blind Run gaat dit jaar naar het belangrijke project 'Onderwijs 2.0' waarmee digitale lesmiddelen worden ontwikkeld die toegankelijk zijn voor kinderen met een visuele beperking. Heeft u nog geen donatie gedaan? Doe dat dan nu! Ga naar de website van The Blind Run.

Ontwikkeling digitaal onderwijs

In het regulier onderwijs wordt volop met digitale lesmethodes en een gedigitaliseerd leerproces gewerkt, maar kinderen met een visuele beperking hebben hier niets aan. Als we bij Bartiméus voor deze groep leerlingen niet zorgen voor goede, voor hen passende ICT-oplossingen, missen ze de boot en maken minder kans op bijvoorbeeld een opleiding of werk. Specifieke digitale lesmethodes, een gedigitaliseerd leerproces voor het vergaren, verwerken en presenteren van kennis, en hulpmiddelen als touchscreens zijn hard nodig om de kwaliteit van het onderwijs up to date te houden. Ga voor meer info naar de website van steunbartimeus.nl.

Kom zaterdag naar Bartiméus in Doorn en moedig de lopers aan!