menu Sluit het hoofdmenu

Goed bezochte Open Dag Bartiméus Onderwijs Lochem

geplaatst op welkom bij Bartiméus

De medewerkers van Bartiméus Onderwijs in Lochem verwelkomden afgelopen woensdag veel bezoekers die kennis kwamen maken en een kijkje kwamen nemen op de jaarlijkse Open Dag.

Er waren opa’s en oma’s van leerlingen, ouders van jonge kinderen met een visuele beperking, maar er kwamen ook mensen uit de buurt. Een van de vrijwilligers die meehielp in de organisatie vertelt: 'Ik was vorig jaar zelf ook bezoeker op de Open Dag en nu ben ik vrijwilliger.'

Goedziende leerlingen 'ervaren' visuele beperking

Een bijzondere groep gasten waren de leerlingen van het Staring College uit Lochem. Zij doorliepen diverse workshops zoals ‘Braille lezen’ en volgenden een mobiliteitstraining met geblindeerd stoklopen. 'Wow, dit is heftig. Ik durf écht niet hard te lopen': was één van de reacties.

De bezoekers konden op de kennismarkt diverse lesmaterialen bekijken en vasthouden. De rekenmethode in braille, de globes met voelbare grenzen en natuurlijk diverse ICT-(hulp)middelen.

.

Was u niet in de gelegenheid om naar de open dag te komen, maar bent u toch geïnteresseerd? Neem telefonisch contact op met onze locatie van Bartiméus Onderwijs in Lochem via 0573 - 289 020.