menu Sluit het hoofdmenu

Geslaagde kick-off salsa: meedromen met Annemarie

geplaatst op Annemarie Nodelijk en salsadansleraar Michael bij Bartiméus

Kun je salsadansen met een visuele beperking? Ja dat kan. Gisteravond was het swingen voor een groep medewerkers van Bartiméus in Zeist. Annemarie Nodelijk (35, slechtziend) liet ons onder groot enthousiasme kennismaken met ‘Blinde Liefde voor Salsa’. Een dansformule waarbij de deuren wagenwijd openstaan voor mensen met een visuele beperking. In maart opent Annemarie haar vierde danslocatie deze keer op een centrale plek in Utrecht.

De kick-off bij Bartiméus was een kennismaking met haar dansconcept. Om de goedziende aanwezige medewerkers een ervaring te geven hoe slechtziende en blinde deelnemers leren dansen, kregen zij van Annemarie en dansleraar Michael een afgeplakte bril opgezet. Zo werd het aanleveren van de salsa wel een tikkeltje moeilijker!

Samen plezier maken

Een van de goedziende deelnemers liet weten: ‘Door het dragen van de simulatiebril werd het een beetje zwaar in mijn hoofd. Ik vond het zeer nuttig om als goedziende te ervaren hoe dat van invloed kan zijn op het dansen. Maar muziek en dans maakt je vrolijk en verbindt mensen met elkaar én daar gaat het bij salsadansen om. Samen - met óf zonder zicht - plezier maken!’

Annemarie: ‘De kick-off was echt supertof! Zo’n positieve sfeer en allemaal tevreden mensen. Ik ben vanochtend vol energie opgestaan. Ik hoop dat door deze ervaring en mond-tot-mond reclame steeds meer mensen straks in Utrecht gaan meedansen.’

Droom verwezenlijken samen met Bartiméus

Annemarie is blij met de samenwerking met Bartiméus. ‘Ik kan als ondernemer mijn vragen stellen en ik krijg denkkracht! Dat maakt me blij, want alleen kan ik dit niet. Bartiméus zorgt ervoor dat ik verder kan komen met het verwezenlijken van mijn droom en dat is heel Nederland te laten salsadansen! Net als Bartiméus maak ik mij hard voor de participatie van mensen die slechtziend of blind zijn in de samenleving’.

De kick-off heeft al de eerste (blinde) deelnemer opgeleverd…wie volgt?

Ook zin om te gaan dansen? Op maandag 18 maart aanstaande geeft Annemarie van 19.30- 20.30 een gratis open les bij Seats2meet in Hoogcatharijne (naast Intertoys, 2e verdieping). Ook goedziende mensen zijn welkom.

Meer info

Ga naar de site blindeliefdevoorsalsa of stuur een mail naar info@blindeliefdevoorsalsa.nl of bel met Annemarie Nodelijk via 06 - 22 06 36 51.