menu Sluit het hoofdmenu

Geslaagd ontbijt in teken van inclusief werkgeverschap

geplaatst op Tafeldeelnemers ontbijtsessie Bartiméus met elkaar in gespek

Donderdag 15 november jl. vond de tweede Partnerships Ontbijtsessie bij Bartiméus in Ermelo plaats. Zo’n kleine veertig werkgevers lieten zich bijpraten en inspireren over ‘inclusief werkgeverschap’. ‘Het ontbijt leverde diverse mooie vervolgafspraken op. Een werkgever zei: Ik wil dit wel, maar ik weet gewoon niet hoe ik dit moet inpassen in mijn bedrijf, kan ik daarbij jullie hulp krijgen?'

Annelies Lichtenberg, projectleider van Bartiméus Zichtbaar in werk: ‘De aanwezigen kregen boeiende presentaties van de Berengroep, Way2web en Teksterette die helemaal gaan voor ‘inclusief werkgeverschap’. Zij spraken over waarom ze werknemers met een beperking in dienst nemen. “Ik vind het normaal om ook mensen met een beperking aan te nemen.” En ze vertelden hoe ze innovatieve diensten ontwikkelen voor en met mensen met een beperking en ze gaven aan hoe ze ondersteund zijn door REA College en Werkpad/Bartiméus.'

In gesprek

Onder leiding van gedreven dagvoorzitter én ervaringsdeskundige Fred Hissink gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over hoe je inclusief werkgeverschap succesvol kunt vormgeven in je eigen bedrijf.
Aan de ontbijttafel zaten ook arbeidsspecialisten van Bartiméus en medewerkers met een visuele beperking zodat tijdens het ontbijt ook de mogelijkheden, eigen initiatieven en ideeën gelijk aan de praktijk getoetst konden worden.

Na een blinde proeverij en het uitvoeren van een groepsopdracht per tafel over het aannemen van een medewerker met een beperking werd de ontbijtsessie afgesloten.

Waar liggen kansen?

Het waren interessante en nuttige gesprekken waarin de deelnemers elkaar beter leerden kennen en vragen en ervaringen met elkaar deelden. Waar liggen kansen voor mensen met een visuele beperking? Hoe verrijkt inclusief werkgeverschap organisaties? En hoe kan inclusief werkgeverschap worden aangepakt zodat het ook bij een organisatie past?

Vervolgontbijt

Mensen met een visuele beperking hebben nog vaak een achterstand op de arbeidsmarkt, terwijl ze zoveel kwaliteiten te bieden hebben. Wij willen daar verandering in brengen. U ook? Kom naar de volgende ontbijtsessie op donderdag 14 maart 2019. We zullen dan aan de slag gaan met het thema 'Digitale toegankelijkheid' bij inclusief werkgeverschap. Aanmelden voor deze sessie kan via partnerships@bartimeus.nl.

Meer weten over het thema 'Werken' en de expertise van Bartiméus/Werkpad? Kijk dan op deze website.

De Partnerships Ontbijtsessies worden georganiseerd door: REA College, Werkpad, Bartiméus en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.