menu Sluit het hoofdmenu

Geprezen innovatie op congres Zorg & ICT

geplaatst op logo congres ICt en zorg

'EyeEyeKapitein' wordt donderdag 19 april gedemonstreerd tijdens 'Zorg & ICT' in de Jaarbeurs in Utrecht. Bartiméus won met dit unieke nieuwe communicatiemiddel afgelopen vrijdag de derde prijs op de eerste landelijke 'VG Hackathon'.

De VG Hackathon is een creatief innovatietraject met 34 zorginstellingen voor cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het team van Bartiméus FabLab bedacht en ontwikkelde daarbij in 4 dagen tijd een prototype van 'EyeEyeKapitein'voor onze bewoners. Zij kunnen vanwege hun visuele en meervoudige beperking niet lezen en schrijven.

EyeEyeKapitein

EyeEyeKapitein is een 'roer' vol interactieve technologie waarmee bewoners vanuit hun rolstoel of in hun kamer zelf nog meer regie kunnen nemen over de deelname aan dagactiviteiten. Met het apparaat kun je gepersonaliseerde berichten over activiteiten beluisteren en zelf inschrijven om mee te doen. Artificial intelligence en persoonsherkenning zorgen ervoor dat het roer de cliënt automatisch herkent. Automatisch wordt zijn of haar mijn profiel ingeladen met alle instellingen passend bij de persoonlijke wensen en beperkingen. Zo wil iemand bijvoorbeeld graag een vrouwenstem of stoffen knoppen waarmee je weinig kracht hoeft te zetten.

Kom het donderdag 19 april zien en ervaren! Bezoek onze stand op het congres Zorg & ICT.  We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van technologie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking, onze projecten en activiteiten.