menu Sluit het hoofdmenu

VVD Utrechtse Heuvelrug biedt braille en grootletter partijprogramma aan

geplaatst op Brailletekst, overhandiging partijprogramma

Bartiméus locatie Boschwijk ontving vrijdag jl. een delegatie van de lokale fractie van de VVD Utrechtse Heuvelrug en Sophie Hermans, Tweede Kamerlid voor de VVD.

De lokale VVD fractie nam eerder contact op met Bartiméus om hun partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen toegankelijk te maken voor mensen die blind of slechtziend zijn. Op advies van Bartiméus lieten zij vervolgens het partijprogramma zowel in braille als in grootletterversie maken.

Braille en grootletter voor blinde en slechtziende mensen

Gisteren ontving Sabine Muijrers, directeur Wonen, namens onze bewoners in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, een exemplaar. Sabine Muijrers bedankte de fractie en prees hen om de moeite die zij gedaan hadden om de lokale verkiezingen toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. Eigenlijk zou dit de norm moeten zijn.

De cliënten van Boschwijk waren erg enthousiast over het bezoek en gingen graag het gesprek aan over onderwerpen die voor hen van belang zijn in de gemeente. De VVD delegatie was op haar beurt heel enthousiast over de diversiteit van werkvormen en de manier waarop deze zijn aangepast bij Bartiméus Boschwijk.

De braille versie van het partijprogramma werd ter plekke getest door enkele cliënten. En ja hoor; het stond er echt: 'Partijprogramma van de VVD'.