menu Sluit het hoofdmenu

Gemeenten kopen SW-bedrijf BIGA van Abrona en Bartiméus

geplaatst op BIGA Groep helpt met invulling Participatiewet

BIGA, het bedrijf dat voor de gemeenten Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) uitvoert, wordt met ingang 1 januari 2016 eigendom van deze gemeenten.

BIGA logoDe voorloper van BIGA werd zeven jaar geleden van de gemeenten gekocht door onder meer Bartiméus en Abrona, twee instellingen die zich inzetten voor maatschappelijke participatie van mensen met een beperking.

In de jaren na de aankoop maakten zij er een gezond, winstgevend bedrijf van met een eigen vermogen van circa 5 miljoen euro. Door wijzigingen in de wetgeving, kopen de gemeenten het bedrijf weer terug. Zij overwegen om de huidige WSW- en Participatiewet activiteiten van BIGA verder uit te bouwen. Daarmee wordt de continuïteit van BIGA voor de lange termijn gewaarborgd en wordt de aanwezige infrastructuur optimaal ingezet. Voor de Wsw-werknemers en het BIGA-personeel verandert er in principe niets. Zij blijven hun werk houden.

Succesvolle koers voortzetten

De gemeenten zijn erg blij met de overname van BIGA. "Aandeelhouders en directie hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om van BIGA een succes te maken,” zegt Hans Nijhof, wethouder van Utrechtse Heuvelrug. "Daar zijn wij ze zeer dankbaar voor. In het belang van de medewerkers en de vele klanten, zullen wij de succesvolle koers voortzetten."

Meer informatie kunt u vinden op bigagroep.nl.