menu Sluit het hoofdmenu

Geerte Schipper en Sophie Lubbers lopen The Blind Run

geplaatst op Geerte en Sophie tijdens The Blind Run van 2014 (foto: F.J. Roos)

Zaterdag 10 oktober loopt Geerte Schipper zij aan zij met Sophie Lubbers The Blind Run in het Máximapark Utrecht. Bij deze sponsorloop lopen de deelnemers met z'n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt. Dat maakt lopen lastig, spannend én een kwestie van vertrouwen. Organisator Bartiméus Sonneheerdt wil zo aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor blinde en slechtziende kinderen.

Vertrouwen

Geerte Schipper uit Driebergen-Rijssenburg werkt bij Bartiméus in Doorn. Ze begeleidt doofblinde mensen die op deze locatie wonen. Ze maakt dus van dichtbij mee hoe het is als je blind bent. "Het lijkt me heel eng om niets te kunnen zien."
Op 10 oktober loopt Geerte samen met haar nichtje Sophie Lubbers uit Hilversum. "Omdat Sophie en ik allebei kunnen zien, lopen we om en om geblinddoekt," vertelt Geerte. "Het helpt om dicht bij elkaar te lopen. Wie de blinddoek voor heeft, moet alles op gevoel doen. Zoals voelen of de ondergrond verandert. Je moet dus 'meelopen' met degene die kan zien en je daar aan overgeven. Je moet vertrouwen op de ander die de begeleidende rol heeft."

Opbrengst naar 3D project

Het geld dat de sponsors van Geerte en Sophie doneren gaat naar een veelbelovend project: 3D printen voor voelbaar onderwijs. Met dit project wil Bartiméus Sonneheerdt onderzoeken welke mogelijkheden het 3D printen biedt voor het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen. Om daarna een reeks voelbare, interactieve modellen te ontwikkelen. Geerte: "Ik vind dit project top. Voor mensen met een visuele beperking is het heel belangrijk dat ze hun omgeving kunnen waarnemen door te voelen. Kinderen met een visuele beperking kunnen niet jong genoeg beginnen om dat te leren. Als er veel voelbare modellen en voorwerpen voor handen zijn, helpt dat deze kinderen enorm om de wereld te ontdekken."

Uniek evenement

"The Blind Run is een uniek evenement. Het is zo'n bijzondere ervaring om te ontdekken hoe het is om blind hard te lopen en op je ziende loopmaatje te moeten vertrouwen. En kun je zelf niemand vinden die met je mee wil lopen, neem dan contact op met Bartiméus Sonneheerdt, dan zoeken zij een loopmaatje voor je," besluit Geerte.

Meer informatie: www.steunbartimeus.nl/theblindrun

(Bron: NieuwsbladDeKaap.nl)