menu Sluit het hoofdmenu

FOODproof bij Bartiméus: chef jij het?

geplaatst op FOODproof in historische theetuin in Doorn

Na drie succesvolle edities heeft het festival FOODproof haar 'thuis' gevonden in de Historische Theetuin van Bartiméus in Doorn. FOODproof wordt gehouden op zondag 10 juni en biedt een verrassend programma met workshops, fooddesign, exposities, theater, muziek, proeven en veel meer. Voor de kids is er een speciaal programma. Bartiméus verzorgt tijdens FOODproof activiteiten die je zintuigen zullen prikkelen. Beleef het mee en laat je 100% informeren over wat voeding met je doet.

Chef jij het?

Hoe maak je een aardbeientiramisu als je (bijna) niets kunt zien? Ontdek het zelf in de Bartiméusstand op Foodproof. We dagen je uit om geblinddoekt een glas water in te schenken én deel te nemen aan een proeverij. Onze blinde vrijwilligers zijn er bij om je te vertellen hoe zij dat in hun dagelijks leven allemaal cheffen.

Appels flamberen in de Theetuin van Bartiméus in DoornHet festival FOODproof wordt georganiseerd door Stichting 100% Heuvelrug en wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door Bartiméus. De entree is € 7,50. Voor kinderen tot en met 18 jaar is de toegang gratis. Kijk voor alle praktische informatie op 100procentheuvelrug.nl.

Leven leiden dat bij je past

Bartiméus wil dat alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Wanneer iemand daar behoefte aan heeft, dan kan Bartiméus daarbij ondersteunen. Thuis, in de klas of op het werk. We bieden ook een oplossing als het niet langer gaat op je eigen school of in je eigen huis. Wij zien mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van koken, bakken en eten. Of je nu zelf slechtziend of blind bent, of dat iemand in jouw persoonlijke of professionele omgeving betreft. Kijk voor inspiratie op bartimeus.nl/thuis. Expertmeeting over voeding ouderen

SMS 'OGEN' voor goede doel

Enthousiast over het mooie werk van Bartiméus? Investeer in oplossingen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Kijk voor meer informatie op steunbartimeus.nl of doneer bijvoorbeeld eenmalig via je mobiele telefoon. Stuur ‘OGEN’ per sms aan het nummer 4333 en je steunt Bartiméus eenmalig met € 2,50.