menu Sluit het hoofdmenu

Flink grenzen verlegd tijdens Extreem Sportief Weekend

geplaatst op Over de balk tijdens het sportweekend

Op 24 & 25 juni hebben jongeren met een visuele beperking in Zwolle het ‘Extreem Sportief Weekend’ meegemaakt. Op het programma: Survival Expeditie, boogschieten, Suppen, vlotten bouwen, poolball en bamboestieken.

‘Als je het me van tevoren had gevraagd, had ik het nooit gedaan, maar nu zeg ik: wanneer gaan we weer?’
‘Ik heb dingen gedaan die ik anders nooit zou doen!’

Op meerdere manieren was dit weekend een grensverleggende ervaring waarin de jongeren ieder voor zich, maar zeker ook in teamverband hebben laten zien wat ze kunnen!

Tussendoor was er volop ruimte voor gezelligheid, ontmoeting en uitwisseling. Zo ging het onder meer over hobby’s, opleidingen en handigheidjes die het wat makkelijker maken als je een visuele beperking hebt.

Twee deelnemers hebben vorig jaar hun grenzen verlegd door op reis te gaan naar India en hebben hun ervaringen tijdens dit weekend gedeeld. Hun verhaal was zo inspirerend dat er al plannen worden gesmeed voor een nieuwe expeditie…

Vanuit Bartiméus waren Anita Doornbos en Bernardien Marskamp nauw betrokken bij de organisatie.

Daarnaast is dit fantastische weekend mede mogelijk gemaakt door de Robbe Foundation, Rabobank IJsseldelta, DELA goededoelenfonds, Sportcampus De Pelikaan, Buitensport Zwolle en alle enthousiaste deelnemers!