menu Sluit het hoofdmenu

Feestelijke opening van De Bies bij Bartiméus in Doorn

geplaatst op Foto: voorzitter Jopie Nooren en wethouder Henk Veldhuizen houden toespraak voor De Bies

Vandaag werd De Bies bij Bartiméus in Doorn op feestelijke wijze officieel geopend. Bewoners Luc en Jan onthulden samen met voorzitter Jopie Nooren en wethouder Henk Veldhuizen het voelbare logo van De Bies. Daarmee was de officiële opening een feit.

De feestelijke opening begon met een optocht van bewoners en cliënten richting De Bies onder begeleiding van doedelzakspelers. Om 14.15 uur hielden voorzitter raad van bestuur van Bartiméus Jopie Nooren en wethouder Henk Veldhuizen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een korte toespraak. "We vinden het heel belangrijk dat de mensen die hier wonen en mensen uit de omgeving de mogelijkheid hebben om te kunnen bewegen. Daarom zijn wij trots op dit gebouw", sprak Jopie Nooren. "Het gebouw is blauw en opvallend van vorm en daardoor voor de bewoners al goed herkenbaar". De wethouder benadrukte dat ook hij vanuit de gemeente trots is dat het gebouw gerealiseerd kon worden. "Bartiméus kan met de faciliteiten die dit prachtige gebouw biedt, partner zijn in het sportprogramma van de gemeente". Hij wenste iedere gebruiker veel sportplezier in het nieuwe gebouw. Aansluitend werd samen met twee bewoners, Luc en Jan, het logo van De Bies onthuld. Het logo, dat bij de ingang van De Bies staat, is een voelbare pictogram van de vorm van het gebouw. Op deze manier kunnen de slechtziende en blinde bewoners voelen hoe het gebouw eruit ziet.Foto: voorzitter Jopie Nooren en wethouder Henk Veldhuizen houden toespraak voor De Bies

Na de officiële opening waren alle genodigden welkom om rond te kijken in het nieuwe gebouw. Voor de bewoners en cliënten was er die middag een actief programma met sport en bewegen.

Multifunctioneel (sport)centrum

De Bies is een multifunctioneel centrum voor bewoners en cliënten dat ruimte en faciliteiten biedt voor sport, zwemmen, beweging, dagbesteding en therapie. Een waardevolle toevoeging voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast worden deze faciliteiten ook beschikbaar gesteld voor anderen.

Het gebouw De Bies is financieel mogelijk gemaakt door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.