menu Sluit het hoofdmenu

Feestelijke opening leesbevorderingsproject

geplaatst op  Feestelijke opening van het leesbevorderingsproject

Na zijn bezoek aan het SO kwam Vincent Bijlo naar het VSO voor de opening van leesbevorderingsproject "Ik laat zien dat ik lees". Hier werd op donderdag 28 januari 2016 het leesbevorderingsproject geopend met een filmpje waarop te zien was hoe leerlingen lezen: met iPads en met de brailleleesregel.

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die lezen, betere prestaties leveren op school. Genoeg redenen dus om ook op het VSO aandacht te besteden aan het lezen.

Optreden Vincent Bijlo en voorleeswedstrijd

Vincent startte zijn optreden met een liedje over ADHD, tot groot vermaak van de leerlingen. Hierna las hij een hoofdstuk voor uit zijn boek "Het Instituut". Ook dit werd enthousiast ontvangen door onze leerlingen.

Bij de voorleeswedstrijd namen 3 slechtziende leerlingen het tegen elkaar op voor de titel van beste voorlezer van 2016. Renée Dekker uit Havo 1 heeft deze titel op haar naam staan. Luca Espinoza en Senne van Westen delen samen de tweede plaats. Vervolgens hebben Floris Witteveen en Pascal Vos uit de bovenbouw Vincent Bijlo geïnterviewd. Wat een goede vragen zijn er bedacht door de leerlingen! En wat een leuke antwoorden kregen wij te horen. Ademloos hebben de leerlingen geluisterd naar dit fantastische optreden.

Na de pauze bestond het tweede deel van deze feestelijke opening uit presentaties van leerlingen. "Ik laat zien dat ik lees" werd op verschillende manieren verbeeld. We luisterden naar een liedje dat bij een tekst was gezocht, een fragment uit een boek werd nagespeeld in een toneelstukje en een leerling las een stukje voor uit een boek.

We kunnen terugkijken op een fantastische opening van het leesbevorderingsproject dat als doel heeft met veel plezier te kunnen lezen. Dankzij het Fonds XL en de Vereniging Bartiméus kunnen wij dit waar maken.