menu Sluit het hoofdmenu

Feestelijke opening diagnostische polikliniek Bartiméus in Zeist

geplaatst op Een foto van het Atrium in Zeist

Op 20 april jl. werd Bartiméus Diagnostiek Visuele Aandoeningen in Zeist feestelijk geopend in het bijzijn van samenwerkingspartners en andere relaties uit het veld. Door de vernieuwde voorziening worden met name cliënten met zeldzame oogaandoeningen beter en sneller gediagnostiseerd.

In haar openingswoord memoreerde bestuursvoorzitter Jopie Nooren van Bartiméus dat de diagnostiek bij Bartiméus in een volwassen levensfase is gekomen: de dienstverlening is de afgelopen periode versterkt met specifieke expertise op het gebied van zeldzame visuele aandoeningen. Dit heeft ertoe geleid dat het ministerie van VWS de polikliniek vorig jaar heeft erkend als expertisecentrum op het gebied van vier zeldzame visuele aandoeningen:

  • erfelijke netvliesaandoeningen
  • congenitale stationaire nachtblindheid
  • albinisme
  • cerebrale visusstoornissen bij kinderen

Verder is er een multidisciplinair team samengesteld, is de analysemethodiek verder gedigitaliseerd en geïnnoveerd en is het instrumentarium uitgebreid met zowel technologische als methodische vernieuwingen. Daarmee markeert de opening een mijlpaal in een ontwikkeling die de komende jaren zal voortgaan.

Een foto van bestuursvoorzitter Jopie Nooren Een foto van Florine Pilon, Heleen Veen en Jopie Nooren die namens Bartiméus de Smiley in ontvangst nemen

Een foto van apparatuur Een foto van de interactieve geluidsmuur

Meer informatie over de vernieuwde diagnostische polikliniek van Bartiméus

In het volledige artikel (PDF-formaat) kunt u onder meer lezen over betere resultaten door technologie en samenwerking, kindgerichte diagnostiek, de interactieve geluidsmuur en de officiële openingshandeling door Carla Aalderink, directeur van de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. 

Wilt u meer weten over diagnostiek? Neem contact op met de Bartiméus Infolijn via telefoonnummer 088 - 88 99 888.