menu Sluit het hoofdmenu

Familiedag

geplaatst op

Wat was het gezellig druk vanmorgen in de school. Het was dan ook familiedag. Veel ouders kwamen vanmorgen een kijkje nemen in de klassen. Eerst werden de ouders met koffie ontvangen. Vanaf 10.30u. was iedereen welkom in de klas van hun kind. Elke groep had zijn eigen programma.

In de Bovenbouw werd er Bingo gespeeld met Romeinse cijfers. Ook de ouders mochten natuurlijk meedoen.

In de MB-a mochten de kinderen aan hun weektaak werken. Natuurlijk mochten de vaders en moeders helpen bij de moeilijke opdrachten.

In de MB-b zijn er taalspelletjes gedaan.

In de kleutergroep werd er samen met de mama’s gewerkt met de techniektorens. Op een gegeven moment stond er een prachtige knikkerbaan en een mooi kunstwerk van Knex en een Spongebob in de klas.

Als afsluiting van de ochtend mochten de ouders samen met hun kind in alle groepen de tentoonstelling naar aanleiding van het thema “Ik en toen” gaan bekijken.

Vanaf de kerstvakantie is hier al aan gewerkt. We zijn begonnen bij het dinotijdperk, een zeer geliefd en tot de verbeelding sprekend onderwerp voor de kinderen, en hebben we het gehad over fossielen. We hebben o.a. (speelgoed)botjes uit steen gehakt. Daarna gingen de lessen over het tijdperk van de kastelen en de ridders. Ook dit onderwerp vonden de kinderen geweldig leuk! Vervolgens werd de tijd behandeld; wat is eigenlijk ‘tijd’ en hoe ging alles vroeger toen jouw opa zo oud was als jij. Tot slot de tijd van de piraten, de rovers op zee. Hoe werd je eigenlijk een piraat en wat deden ze toch elke dag op hun piratenschip…

Kortom, het was een leuk en boeiend thema! Zie foto’s van de diverse werkstukken.