menu Sluit het hoofdmenu

'Even snel-snel de trein halen gaat niet'

geplaatst op Noureddine op station Amsterdam Amstel. Bron: NOS

'Er is zoveel geluid op een station. De mensen, het lawaai van de treinen op de achtergrond. Je kunt je slecht focussen.' Noureddine Tamraoui (35) heeft kokervisus. Een ernstige visuele beperking. 'Het is alsof je door twee closetrollen kijkt', legt hij uit. 'De rest is bijna volledig weggevallen. In de koker zelf zie ik ongeveer 8 tot 10 procent. Heel wazig.' Dat maakt het moeilijk voor Noureddine om zich te oriënteren, zeker op een druk en lawaaiig station.

Volgens spoorbeheerder Prorail zijn vanaf dinsdag jl. alle treinstations in Nederland toegankelijk voor blinden en slechtzienden. De grote stations waren dat al langer, nu zijn ook alle kleine stations aangepast. 'Het wordt inderdaad steeds beter', zegt Noureddine. 'Maar op de minder grote stations heb je toch niet altijd een ribbelpad. Of het stopt midden in de hal, of loopt alleen maar tot de incheckpoortjes, daarna niet meer.'

Het gehele artikel kunt u lezen op NOS.nl

Toegankelijkheid op stations voor blinde en slechtziende mensen

Mensen met een visuele beperking waaronder Bert Vos (op afspeeltijd 0:31) demonstreren de toegankelijkheid op een station. Geleidelijnen en braillebordjes. Hoe werkt het voor de reiziger?