menu Sluit het hoofdmenu

ESF-Award: Steun 'Let us keep it safe'

geplaatst op oefening in omgaan met agressie

Bartiméus heeft een de-escalatietraining ontwikkeld voor cliënten die in een groep bij ons wonen. Hierdoor leert ieder beter omgaan met spanningen en voelt zich veiliger en zekerder. Het project is genomineerd voor de jaarlijkse Award van het Europees Sociaal Fonds (ESF). De publieksstemming is vandaag geopend. Bekijk de video van 'Let us keep it safe' en stem!

De de-escalatietraining Let us keep it safe:

  • blijkt in de praktijk een effectieve aanpak om te leren omgaan met agressie, en het gevoel van veiligheid van bewoners en medewerkers te vergroten;
  • draagt bij tot het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen met een visuele en verstandelijke beperking;
  • cliënten (ervaringsdeskundigen) hebben actief bijgedragen aan de opzet en uitvoering van de training;
  • in september zijn weer zes groepen met de training gestart;
  • als enige project uit de gehandicaptenzorg nog in de race voor de ESF-Award 2018. De andere genomineerden zijn gemeentelijke organisaties. 

Bekijk de film 'Let us keep it safe' en stem!

Let op: Het bevestigen van de stem gebeurt via e-mail. Je vult je e-mailadres in en bevestigt je stem via de ontvangen e-mail. De gegevens worden alleen hiervoor gebruikt (versleuteld opgeslagen; na het ESF-event verwijderd). 

De vijf projecten met de meeste stemmen, gaan naar de finale tijdens het ESF-event van woensdag 7 november 2018 in Den Haag. Ieder filmpje wordt vertoond en ieder project houdt een twee-minuten-pitch. De vakjury bepaalt daarna wie de ESF Award 2018 wint. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt de prijs uit.

De-escalatietraining voor en door cliënten

Meer over de de-escalatietraining leest u hier:
De-escalatietraining nu ook voor cliënten.