menu Sluit het hoofdmenu

Enquête Stop voor de witte stok

geplaatst op Stop voor de witte Stok. Foto: Studio Kastermans

Bartiméus is initiatiefnemer van een landelijke projectgroep ‘Stop voor de witte stok’. Het doel is om aandacht te vragen voor de betekenis van de witte stok die mensen die blind of slechtziend zijn gebruiken in het verkeer.

Op 13 oktober 2017 is de Internationale Dag van de Witte stok. Een dag waarop blinde en slechtziende mensen op vier locaties in Nederland aandacht vragen voor de witte stok en de 'hindernissen' die zij ondervinden in drukke omgevingen. In Groningen, Putten, Nijmegen en Leiden worden daarom acties georganiseerd. Want nog te vaak blijken (brom)fietsers niet bekend met de (verkeers)regel(s) of negeren deze met soms gevaarlijke of angstige momenten tot gevolg.

Enquête

Om de publiciteit rondom het project ‘Stop voor de witte stok’ met cijfers te kunnen ondersteunen, is er een enquête opgesteld, bedoeld voor mensen die slechtziend of blind zijn en deelnemen aan het verkeer met een witte stok. We hebben ieders hulp hierbij nodig! U met een visuele beperking of bent u professional en heeft u cliënt-contacten, wilt u dan vragen of ze aan deze enquête willen deelnemen? U kunt via deze link deelnemen aan de enquête. Alvast onze hartelijke dank!