menu Sluit het hoofdmenu

Energiemanagement kent geen grenzen

geplaatst op Bartiméus op BrailleTech 2016

Op uitnodiging van de Brailleliga uit België verlenen professionals van Bartiméus hun medewerking aan BrailleTech 2016 in Brussel (Belgische versie van de ZieZo-beurs) die tot en met morgen duurt. “We gaan onze praktijkgerichte training ‘Energiemanagen in je werk’ in workshopvorm geven aan professionals en aan beursbezoekers met een visuele beperking.” aldus Erna Luttik, werkzaam als registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie bij het loopbaanadviescentrum van Bartiméus.

In 2012 ontwikkelde Bartiméus in co-productie met cliënten de training 'Energiemanagen in je werk' om zo werknemers met een visuele beperking iets praktisch aan te reiken wat ze op hun werkplek kunnen toepassen. Erna: “We zijn blij dat er positief nieuws rondgaat over de training en we staan met plezier op de BrailleTech. Zeker ook om kennis te maken met onze collega’s in België en te zien en horen hoe zij werken. De Brailleliga beschikt ook over een expertisecentrum Visus & Werk. We staan open voor meer uitwisseling."

”Bart Verdickt, hoofd Expertisecentrum Visus & Werk bij de Brailleliga: “Cliënten van de Brailleliga wezen op het bestaan van de training Energiemanagement van Bartiméus. Sommigen kwamen met de vraag of wij ook dergelijk aanbod hadden bij de Brailleliga, anderen hadden de training gevolgd bij Bartiméus en spraken daar lovend over. Ik had er zelf nog niets over gehoord of gelezen en ben gaan Googlen. Wat ik las leek me meer dan interessant genoeg om workshops te komen geven op BrailleTech. Zowel aan professionals die mensen met een visuele handicap begeleiden naar werk en ondersteunen op de werkvloer als voor mensen met een visuele beperking zélf. Immers, wij horen ook vaak van degenen die wij begeleiden dat werken zo 'vermoeiend' is, omwille van de visuele beperking. Wij krijgen ook steeds vaker te maken met mensen die een burn-out hebben of tegen zaken op het gebied van vermoeidheid en overbelasting aanlopen. Wij zijn dan ook zeer blij dat professionals van Bartiméus/Werkpad deze workshops komen geven.”

BrailleTech 2016

BrailleTech is de hulpmiddelenbeurs in België waar bezoekers de laatste nieuwigheden kunnen ontdekken op het gebied van beeldschermloepen, brailleleesregels, spraaksynthese, vergrotingssoftware, aangepaste GSM’s en telefoontoestellen, DAISY-spelers, internettoegang enzovoort. Daarnaast kunnen bezoekers ook workshops volgen en deelnemen aan infosessies. Meer info op de website van BrailleTech.