menu Sluit het hoofdmenu

Eindexamens Bartiméus zijn begonnen

geplaatst op eindexamenleerlingen hart onder riem

De eindspurt voor onze eindexamenleerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs is begonnen. De laatste schoolfase loopt voor de leerlingen door corona anders dan verwacht, net als bij leeftijdgenoten op andere scholen. Deze week zijn de schriftelijke taalexamens vmbo en havo. Voor de kandidaten in de VSO arbeidsstroom zijn de eerste toetsen half juni.

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt. Met het beeldbellen en thuisstudie was die periode al een hele andere ervaring. Tijdens de examens zelf mogen de leerlingen, die allemaal een visuele beperking hebben, gebruikmaken van aanpassingen naar eigen wens: vergrotingen, spraakmodules op de computer en tijdverlenging. 

Van VSO Zeist doen acht leerlingen examen vmbo-t en havo. Na de mondelinge examens op 20, 22 en 23 juni weten zij of de vlag uit kan. Vier leerlingen gaan 15, 16 en 17 juni op voor diplomering VSO arbeidsstroom (voorheen praktijkexamens) via het IVIO-examenbureau. Hun uitslag volgt een paar weken later. 

Waar je in het straatbeeld de laatste weken geleidelijk steeds meer schooltassen aan de gevel ziet hangen, moet deze groep nu nog een maand vol aan de bak. Op 25 juni is de diploma-uitreiking op het VSO. Wie niet in een keer slaagt, kan gebruik maken van herkansingsmogelijkheden. 

Ouders en medewerkers steunen en leven enorm mee. Elian, Joey, Beer, Denisha, Kayleigh, Tim, Lisanne, Annefleur, Lianne, Renée, Lennard en Kevin: heel veel succes!