menu Sluit het hoofdmenu

Eerste ziekenhuiswebsite drempelvrij

geplaatst op Allereerste ziekenhuis Drempelvrij.nl

Deze week heeft het allereerste ziekenhuis in NL het Waarmerk drempelvrij.nl gekregen. Dat betekent dat iedereen de website kan gebruiken, ook mensen die blind of slechtziend zijn. Het gaat om het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Weliswaar bieden steeds meer ziekenhuizen (25%) patiënten de mogelijkheid online hun gegevens in te zien, maar slechts één ziekenhuis heeft nu ook het Waarmerk behaald. Hopelijk trekt dit andere ziekenhuizen over de streep om het goede voorbeeld te volgen!

Waarmerk drempelvrij.nlWaarmerk Drempelvrij

Het waarmerk werd op donderdag 13 oktober op feestelijke wijze aan VieCuri overhandigd door Stichting Accessibility. Deze stichting zet zich in om drempels in de digitale wereld te verlagen. Dit doet Accessibility onder meer door websites te auditen of ze voldoen aan de Webrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Overheidsinstanties zijn verplicht te voldoen aan deze standaard. VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat dit waarmerk behaald heeft.

Toegankelijkheid is geen keuze

Bartiméus is verheugd dat nu ook een ziekenhuis het groene waarmerk heeft behaald en voldoet aan de zogenaamde Webrichtlijnen. Een garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht iemands beperking. Bartiméus ziet graag dat dit goede voorbeeld andere ziekenhuizen aanspoort om ook voor toegankelijkheid te gaan!

Is de website van uw ziekenhuis toegankelijk?

Is de website of app van uw ziekenhuis of zorgverlener niet goed toegankelijk voor u? Het is belangrijk om dit te melden. Hiervoor kunt u de voorbeeldmail van de Oogvereniging gebruiken.