menu Sluit het hoofdmenu

Eerste Partnerships Ontbijtsessie groot succes

geplaatst op Bedrijfsrestaurant bij Bartiméus vol met werkgevers die gaan voor inclusief werkgeverschap

Woensdag 19 september jl. vond de eerste Partnerships Ontbijtsessie bij Bartiméus in Ermelo plaats. Ruim vijftig werkgevers lieten zich bijpraten over ‘inclusief werkgeverschap’.

Mensen met een visuele beperking hebben nog vaak een achterstand op de arbeidsmarkt, terwijl ze zoveel kwaliteiten te bieden hebben. Wij willen daar verandering in brengen, vandaar dat onze allereerste Partnerships Ontbijtsessie in het teken stond van ‘inclusief werkgeverschap’. Een onderwerp dat volop leeft onder de uitgenodigde werkgevers, zo bleek uit de grote opkomst.

In gesprek

Onder leiding van Bartiméus ambassadeur en dagvoorzitter Bert van Leeuwen openden Jurn Veldhuizen van KPN en Herman Zondag van AFAS de ochtend met presentaties over inclusief werkgeverschap binnen hun organisaties. Vervolgens gingen de gasten tijdens een ontbijt met elkaar in gesprek over vragen als: Hoe inclusief is het werkgeverschap van uw organisatie nu? Hoe zou u inclusief werkgeverschap beter kunnen borgen in uw organisatie? En wat heeft u daarvoor nodig? Aan tafel zaten ook arbeidsspecialisten van Bartiméus en medewerkers met een visuele beperking.

Kansen

We hebben in deze boeiende gesprekken elkaar beter leren kennen en vragen en ervaringen met elkaar kunnen delen. Want waar liggen kansen voor mensen met een visuele beperking? Hoe verrijkt inclusief werkgeverschap organisaties? En hoe kan inclusief werkgeverschap worden aangepakt zodat het ook bij een organisatie past?

Vervolg

De volgende ontbijtsessies staan gepland op 15 november 2018 en 14 maart 2019. We gaan dan verder in op de inhoud van het onderwerp en zullen concrete handvatten bieden om inclusief werkgeverschap vorm te geven in organisaties. Aanmelden voor deze sessies kan via partnerships@bartimeus.nl.

Meer weten over het thema 'Werken' en de expertise van Bartiméus/Werkpad? Kijk dan op deze website.