menu Sluit het hoofdmenu

Een portret: Harmke van der Meer, oud-leerling AOB

geplaatst op

Harmke van der Meer, is met haar stageplaats de Gemeente Woerden genomineerd voor de prijs “beste stagebedrijf gemeente of waterschap 2014”.

Harmke van der Meer, is met haar stageplaats de Gemeente Woerden genomineerd voor de prijs “beste stagebedrijf gemeente of waterschap 2014”. Dat is bijzonder en een felicitatie waard. Het is extra bijzonder omdat Harmke een visuele beperking heeft. Sinds haar basisschool periode heeft zij ambulante begeleiding van Bartiméus gekregen en is een periode leerling in Zeist geweest.

Harmke vertelt:

Bartimeus was een rode draad in mijn leven. Eerst werd ik op de basisschool begeleid, vervolgens ben ik een periode naar Bartiméus gegaan en daarna ben ik een reguliere beroepsopleiding gaan volgen. Een ambulant onderwijskundig begeleider (aob’er) heeft me toen ook weer ondersteund op school en in mijn stageperiode. Samen met mijn aob’er heb ik op mijn stage adres een informatieve maar vooral praktische bijeenkomst belegd. Hierin hebben we vooral de collega’s laten ervaren hoe het is om minder goed te kunnen zien d.m.v. simulatiebrillen. Dit zorgde voor enorm veel begrip en inzicht. Nadat ik mijn stages voldoende afgerond had, kon ik mijn opleiding afronden met een diploma. Nadat ik een open sollicitatie verstuurd had naar mijn stage bedrijf is daarop een positieve reactie gekomen. Ik heb een jaarcontract ontvangen en ik ben met de opleiding Medewerker Lokale Overheid gespecialiseerd in juridische zaken begonnen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin op mijn werk en krijg veel verantwoordelijkheden. Mijn werk is erg afwisselend en dat zorgt voor veel uitdagingen. Door begeleiding van Bartiméus en de steun van school is het mij gelukt om zover te komen en mee te kunnen draaien in de maatschappij!

Harmke

Jenke Kooi, AOB Bartiméus:

Het is bijzonder knap wat Harmke gepresteerd heeft! Zij heeft zich enorm ingezet en deze stage en de baan die daar uit voortkwam heeft zij echt verdiend.

Via deze link kun je het promotiefilmpje bekijken dat de gemeente Woerden gemaakt heeft voor deze nominatie.