menu Sluit het hoofdmenu

Earcatch is definitieve naam audiodescriptie app

geplaatst op Earcatch definitieve naam audiodescriptie app

In 2015 ontwikkelde Vereniging Bartiméus Sonneheerdt in samenwerking met Soundfocus een app voor audiodescriptie. Tijdens de introductieperiode van de app bleek de oorspronkelijke naam 'Watson' niet uniek genoeg te zijn. Om verwarring met andere producten en diensten te voorkomen, gaat de app verder onder de naam Earcatch.

In de nieuwe naam zitten de woorden 'ear', als één van de belangrijkste oriëntatie-instrumenten voor blinde en slechtziende mensen en 'catch', als symbool voor de vangst/ontvangst die je met je oren doet om de film of tv-serie zo volledig mogelijk te kunnen begrijpen.

Beschrijving door stem

Earcatch zorgt ervoor dat mensen met een visuele beperking een bioscoopfilm of tv-programma optimaal kunnen volgen met behulp van audiodescriptie. Via een koptelefoon horen ze een stem die precies beschrijft wat er tussen de dialogen door op het scherm gebeurt. Inmiddels hebben duizenden mensen de app gedownload en wordt een groeiend aantal films, zoals 'Mannenharten 2', 'Publieke Werken' en 'Gooische Vrouwen 2' en series als 'Divorce' en 'Tessa' van audiodescriptie voorzien.

U kunt Earcatch gratis downloaden voor Apple en Android. Meer informatie vindt u op www.earcatch.nl.